Dosarul Fotbaliştilor de la Neamţ, deferit justiţiei

Fostul căpitan al echipei Ceahlăul, Leon Ivanov - alături de un poliţist de la Evidenţa Populaţiei, un instructor auto şi alte cinci persoane, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

1 afișare

Direcţia Generală Anticorupţie.Tribunalul Neamţ a decis, în iulie, arestarea preventivă a trei dintre persoanele implicate în "Dosarul Fotbaliştilor", Leon Ivanov - fost căpitan al Ceahlăului, actualmente poliţist la Serviciul Permise Auto, Oana Grigoriu - barman, şi Constantin Postolache - agricultor.

Cei trei, toţi din Roman, alături de fotbalistul Costel Ilie, agentul şef Ion Ciubotaru (arestat în 22 iunie) şi Lucian Cozma - fotbalist la Laminorul Roman (arestat din data de 9 mai) sunt acuzaţi că ar fi colaborat pentru a obţine importante avantaje materiale de la persoane cărora le facilitau obţinerea de permise auto, dar fără ca respectivii să aibă deprinderile necesare, sau cărţi de identitate, paşapoarte în regim de urgenţă, ori pentru reducerea perioadei de suspendare a dreptului de liberă circulaţie în străinătate.

Ulterior, fotbalistul Costel Ilie a fost eliberat din arest, după ce Curtea de Apel Bacău a admis cererea sa prin care a cerut să fie cercetat în stare de libertate sub control judiciar.

Costel Ilie a fost arestat de Tribunalul Neamţ, pentru că ar fi pretins de la mai multe persoane sume cuprinse între 250 şi 1.500 de euro pentru a interveni la funcţionari din cadrul SPCRPAIV Neamţ pentru a le facilita promovarea probelor teoretice şi practice în vederea obţinerii permisului de conducere auto, fără ca aceştia să aibă deprinderile necesare.

Lucian Cozma a fost arestat, în luna mai, pentru trafic de influenţă, în urma unui flagrant. Cozma este acuzat că facilita obţinerea de paşapoarte într-un timp scurt.

Lucian Cozma, în vârstă de 36 de ani, poreclit Baba, a fost căpitan de echipă şi a jucat pe toate posturile, inclusiv portar. El era pe punctul de a se retrage. De-a lungul carierei, Cozma a mai evoluat la echipele Relonul Săvineşti, Cetatea Târgu Neamţ, Poli Iaşi şi Ceahlăul Piatra Neamţ.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici