Două cupluri de români, arestate în Franţa pentru că voiau să vândă doi bebeluşi

Două cupluri de români, suspectate că voiau să vândă doi bebeluşi pentru 5.000 de euro fiecare, au fost arestate joi în nordul Franţei şi vor fi puse sub acuzare sâmbătă, a anunţat justiţia, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Două cupluri de români, arestate în Franţa pentru că voiau să vândă doi bebeluşi

Două cupluri de români, arestate în Franţa pentru că voiau să vândă doi bebeluşi

Autorităţile au deschis o acţiune judiciară pentru trafic de fiinţe umane, abandonarea unui copil nou-născut sau pe cale de a se naşte, substituirea sau ascunderea de copii, iar cei patru români, pentru care a fost cerută plasarea în detenţie, urmează să compară sâmbătă în faţa unui judecător, precizează parchetul într-un comunicat.

Arestaţi la Denain, în nordul ţării, într-o tabără de nomazi, cele două cupluri, în vârstă de aproximativ 20 de ani, "sunt suspectate că au propus vânzarea, în schimbul sumei de 5.000 de euro fiecare, a unor nou-născuţi sau copii pe cale de a se naşte", adaugă comunicatul.

La 11 noiembrie, ei ar fi propus vânzarea a două fetiţe gemene - copiii unuia dintre cele două cupluri - unor romi. Ei ar fi propus, de asemenea, cumpărarea unui copil care nu era încă născut.

Denunţaţi imediat, aceştia au fost arestaţi cu mobilizarea a 60-70 de persoane, a precizat jandarmeria, care a subliniat că ancheta s-a orientat, înainte de arestarea lor, către mai multe regiuni din Franţa pentru a-i găsi.

"Romii cărora le-a fost propusă cumpărarea copiilor au notat numărul de înmatriculare a maşinii", a adăugat sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici