După cazul Buzatu, DNA a cerut majorarea fondului de flagrant. Marius Voineag, şeful DNA: „Cazurile de la Vaslui şi Prahova mi se par cazuri de mare corupţie, da. Indiscutabil. Avem cazuri mari în lucru. Ne dorim foarte mult să reuşim”

  • „În cazul Iulian Dumitrescu procurorul şi-a calibrat luarea unei astfel de măsuri (n.r. a controlului judiciar) prin raportare la buna administrare a propriului caz”
  • „Din cauza cazului de la Vaslui, am venit şi cu o propunere să ne fie majorat fondul de flagrant pentru că 2 milioane de lei se pare că nu mai sunt chiar atât de mulţi bani”
  • „Dacă se mai ivea o situaţie de genul acesta ( n.r. ca cea de la Vaslui), exact în perioada respectivă, am fi fost un pic descoperiţi”
648 afișări
Imaginea articolului După cazul Buzatu, DNA a cerut majorarea fondului de flagrant. Marius Voineag, şeful DNA: „Cazurile de la Vaslui şi Prahova mi se par cazuri de mare corupţie, da. Indiscutabil. Avem cazuri mari în lucru. Ne dorim foarte mult să reuşim”

După cazul Buzatu, DNA a cerut majorarea fondului de flagrant. Marius Voineag, şeful DNA: „Cazurile de la Vaslui şi Prahova mi se par cazuri de mare corupţie, da. Indiscutabil. Avem cazuri mari în lucru. Ne dorim foarte mult să reuşim”

„Un dosar nu seamănă cu altul. La fel cum există un dosar în care avem o presupusă pagubă care sare de 1 miliard şi nu avem niciun fel de măsură, avem doar suspecţi în cauza respectivă, aşa şi aici – procurorul este suveran în alegerea oportunităţii măsurii preventive şi a considerat că prin raportare la cazul în sine şi la actele de urmărire penală pe care le mai are de efectuat....E o cauză foarte complexă, nu s-a văzut...Procurorul şi-a calibrat luarea unei astfel de măsuri prin raportare la buna administrare a propriului caz. Îmi face plăcere să cred că avem procurori cu suficient de multă experienţă şi îşi gestionează foarte bine măsurile”, a declarat procurorul – şef DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News, referindu-se la măsurile preventive luate de DNA în cazul liderului PNL, Iulian Dumitrescu.

În cazul de la Vaslui, era totuşi un flagrant. A fost cea mai mare sumă consumată din fondul de flagrant - de 2 milioane de lei pe care îl avem – de când este DNA. Am avut ceva emoţii chiar. Şi practic a fost o chestiune care nu prea suporta nicio urmă de dubiu, nu în ceea ce priveşte acuzaţia atenţie – nu există niciun dubiu în ceea ce priveşte acuzaţia de săptămâna trecută - dar este vorba doar de durata unei astfel de urmăriri penale, la acte, la complexitatea lor, la ce ai de făcut în cauza respectivă. Îmi doresc mult ca procurorii să beneficieze de autonomia aceasta inclusiv în ceea ce priveşte luarea măsurilor. Tu eşti şeful de anchetă, nu şeful instituţiei”, a spus Voineag.

„De multe ori se creează o confuzie, la nivelul opiniei publice, în sensul că se pune o anatemă sau o definiţie unor preşedinţi de Consilii Judeţene, dar se ignoră faptul că ei de multe ori numesc sau au o ierarhie diferită în zona de partid prin care reuşesc să impună miniştrii, de exemplu. Până la urmă vorbim tot de mare corupţie, oricum am privi. Cazurile acestea două mi se par cazuri de mare corupţie, da. Indiscutabil. Îmi asum chestiunea aceasta. Sunt două dintre cazurile la care s-a lucrat multe luni de zile, în condiţii de parchet cu procurori profesionişti, cu o activitate bine programată de către procurorii de caz. Eu cred că sunt cazuri de mare corupţie şi, din fericire pentru noi, ne-au făcut să fim şi vizibili în perioada anterioară”, a comentat şeful DNA.

Din cauza cazului de la Vaslui, am venit şi cu o propunere să ne fie majorat fondul de flagrant pentru că 2 milioane de lei se pare că nu mai sunt chiar atât de mulţi bani. Practic, am avut dislocaţi 1,5 milioane de lei, erau trimişi şi am fost într-o situaţie în care administram greu. Dacă se mai ivea o situaţie de genul acesta, exact în perioada respectivă, am fi fost un pic descoperiţi. (...) Avem cazuri mari (n.r. în lucru). (...). Nu vreau să creăm nişte aşteptări suficient de mari, să provocăm ulterior dezamăgiri. Sunt dosare în lucru pentru infracţiuni de corupţie la aproape orice nivel. Ne dorim foarte mult să reuşim. La noi lucrurile ţin de un probatoriu şi n-aş vrea să facem cazuri doar de dragul fixării unor ţinte ci de dragul investigării unor fapte de corupţie argumentate mai departe. (...) Din nefericire, am şi spus: mandatul nostru este de doar 3 ani. Dacă am sta să ne gândim că avem campanie electorală şi cu 1 an înainte de alegeri şi nu doar cu 1 lună, atunci trebuie să revenim la o practică care nu este prea îndepărtată şi atunci va fi toată lumea mulţumită. Nu vrem să mulţumim pe nimeni, vrem ca publicul să vadă că pe zona noastră de investigaţii noi reuşim să livrăm pe ceea ce noi suntem plătiţi şi suntem suficient de bine remuneraţi”, a susţinut procurorul şef DNA, Marius Voineag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici