Evacuarea chiriaşilor din casele lui Ilie Dumitrescu, suspendată de instanţă

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că acţiunea de evacuare a chiriaşilor care stau în cele două case ale sale din Băneasa a fost suspendată printr-o decizie a instanţei, în condiţiile în care aceştia sunt în spatele acţiunii de intimidare a familiei sale.

10 afișări
Imaginea articolului Evacuarea chiriaşilor din casele lui Ilie Dumitrescu, suspendată de instanţă

Evacuarea chiriaşilor din casele lui Ilie Dumitrescu, suspendată de instanţă

Ilie Dumitrescu a apreciat că Tribunalul Bucureşti a acceptat suspendarea executării vremelnice, "făcută foarte rapid şi foarte eficient", motiv pentru care aceştia pot sta în continuare în aceste imobile fără să plătească.

"Astfel, acei oameni vor sta în casele mele cât va vrea justiţia din România. Eu nu pot să-mi văd casele decât din exterior, e un prejudiciu pentru mine. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că sunt 10-15 reclamaţii pe adresa indivizilor din casă şi foarte mulţi m-au sunat şi pe mine", a spus Ilie Dumitrescu.

Potrivit fostului fotbalist, amânarea executării poate fi făcută pentru "o săptămână, două, opt...", timp în care cei care stau acolo nu vor plăti, "aşa cum fac de cinci luni".

Ilie Dumitrescu a închiriat cele două imobile în luna august a anului trecut pentru două familii. Fostul fotbalist spune că nu i-a cunoscut înainte pe actualii chiriaşi şi că la început au părut oameni "cinstiţi şi de bună credinţă". Astfel, atunci când au închiriat, aceştia i-au plătit chiria în avans pe două luni, adică 32.000 de euro.

Din octombrie şi până în prezent, aceştia nu au mai plătit, astfel că fostul fotbalist a trimis notificare executorului judecătoresc. Fostul fotbalist susţine că justiţia nu a luat deocamdată nicio măsură pentru a-i evacua din case.

"O casă valorează patru milioane de euro, are teren de 1.000 de metri pătraţi, iar prejudiciul meu este de 80.000 de euro până în prezent", a precizat Dumitrescu.

Chiriaşii l-au dat în judecată că nu-şi plăteşte taxele la stat, că nu are acordul băncilor unde este făcută ipoteca pentru a închiria, acuzaţii pe care Ilie Dumitrescu le neagă.

Fostul fotbalist a mai spus că pe 6 februarie şi-a luat obligaţia să plătescă, în termen de 30 de zile, factura restantă la energie electrică, în valoare de 15.400 de lei. Electrica a întrerupt astfel curentul electric şi au început ameninţările din partea chiriaşilor.

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu a fost ameninţat, luni după-amiază, de trei bărbaţi înarmaţi care au intrat în galeria sa de artă, din centrul Capitalei, poliţişti de la Secţia 10 reuşind să îl prindă la scurt timp pe unul dintre aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici