Executarea silită a Casei Lido s-a încheiat după nouă ore

Executarea silită a Casei Lido din Bucureşti - o parte din complexul hotelier Lido - s-a încheiat, vineri la miezul nopţii, executorii reuşind după nouă ore să încheie procesele-verbale privind bunurile găsite în imobil.

32 afișări
Imaginea articolului Executarea silită a Casei Lido s-a încheiat după nouă ore

Executarea silită a Casei Lido s-a încheiat după nouă ore (Imagine: Mediafax Foot)

Avocaţii familiilor Angelescu-Monteoru, împreună cu un executor judecătoresc, au pătruns, vineri, în curtea Casei Lido, în baza sentinţei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) prin care complexul Lido, format din Casa Lido şi Hotel Lido, a fost redat moştenitorilor.

George Alexandru Monteoru, unul dintre moştenitorii complexului Lido, a declarat, vineri, că foştii proprietari ai Casei Lido au întrerupt curentul în acest imobil, astfel că procedura de scriere a proceselor-verbale s-a făcut la lumina unei lanterne.

George Alexandru Monteoru a mai spus că va chema sâmbătă un preot pentru a sfinţi Casa Lido, având în vedere că în acest imobil a funcţionat un cazino.

El a adăugat că în cursul săptămânii viitoare se va trece la executarea silită şi a Hotelului Lido.

În replică, societatea RHIC Holding, cu sediul în Luxembourg aprecia, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că i-a fost încălcat dreptul de proprietate "într-un mod grosolan şi violent, cu concursul foreţelor de Poliţie şi ale Jandarmeriei", de către executorul judecătoresc Georgeta Raportoru.

Firma face precizări legate de preluarea Casei şi a Complexului Lido, precum şi a contractului de închiriere al SC Centrul de Afaceri Bucureşti SRL, valabil pentru încă şapte ani, înregistrat în Cartea Funciară cu nr. 24435/2 decembrie 2005.

"Acest chiriaş a fost agresat şi aruncat în stradă, deşi împotriva lui nu există un ordin de evacuare", se arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici