Fals călugăr prins în timp ce strângea bani spunând că ridică o mănăstire

Un ialomiţean care pretindea că este călugăr, îmbrăcat în haine monahale, a fost prins de jandarmii din Bacău în timp ce cerea bani trecătorilor, motivând că sumele strânse vor fi folosite pentru construcţia unei mănăstiri.

2 afișări
Imaginea articolului Fals călugăr prins în timp ce strângea bani spunând că ridică o mănăstire

Fals călugăr prins în timp ce strângea bani spunând că ridică o mănăstire

O patrulă de jandarmi a observat un bărbat îmbrăcat în haine de călugăr care solicita bani trecătorilor, pentru a contribui la construirea unei mânăstiri în judeţul Ialomiţa.

În urma verificărilor, jandarmii au descoperit că bărbatul - Zaharia V. (34 de ani), din localitatea Amara, judeţul Ialomiţa nu este călugăr, iar banii pe care îi cerea trecătorilor erau folosiţi în interes personal.

Totodată, asupra acestuia s-au găsit 15 lei şi un carneţel unde nota numele persoanelor care "donau" bani, precum şi suma oferită de acestea. Jandarmii au identificat persoanele trecute pe listă în respectiva zi şi le-au returnat sumele de bani.

Bărbatului i-au întocmit actele premergătoare pentru înşelăciune, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici