FH: Chiuariu "s-a legat de o greşeală de dactilografie"

Freedom House România afirmă că ministrul Chiuariu "s-a legat de o greşeală de dactilografie" atunci când a declarat că Raportul de audit a fost făcut încă din 2004 şi dat publicităţii ca fiind redactat în 2005, subliniind că documentul a fost "girat şi asumat" de Freedom House Washington.

7 afișări
Imaginea articolului FH: Chiuariu "s-a legat de o greşeală de dactilografie"

FH: Chiuariu "s-a legat de o greşeală de dactilografie"

Printr-un comunicat remis, duminică după-amiază, agenţiei MEDIAFAX, Freedom House România "îşi exprimă dezamăgirea faţă de atacurile nefondate ale ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu", adăugând că declaraţia ministrului are la bază "numeroase inexactităţi sau chiar falsuri".

"Ministrul Chiuariu afirmă că raportul a fost redactat în 2004, citând în acest sens o informaţie eronată din capitolul de metodologie al raportului de audit. Raportul a fost realizat în perioada 1 februarie - 15 martie 2005, aşa cum rezultă din multiplele referiri la întâlnirile organizate în această perioadă cu persoane publice precum procurorul general la acea dată, Ilie Botoş, procurorul general al PNA, Ioan Amarie şi preşedintele Curţii de Conturi, Dan Drosu Şaguna. De asemenea, sunt analizate în raport iniţiative legislative de la începutul anului 2005 cum ar fi legislaţia privind ridicarea imunităţii foştilor miniştri", precizează filiala română a organizaţiei.

În documentul citat, Freedom House prezintă modul în care a fost desemnat să realizeze acel studiu, subliniind că a fost unicul ofertant, deşi şi alte entităţi au cumpărat caietul de sarcini şi au intenţionat să participe la selecţia de oferte demarată de MJ în acest sens.

"Freedom House a fost singurul competitor care a depus o propunere, deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de mai mulţi potenţiali ofertanţi. În aceste condiţii, Freedom House a fost desemnată câştigătoarea acestei proceduri de achiziţii publice", se precizează în comunicat.

Freedom House mai arată că s-a achitat de toate responsabilităţile contractuale, depunând raportul de audit la Ministerul Justiţiei la termenele prevăzute în caietul de sarcini - 10 martie raportul iniţial şi 17 martie raportul consolidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici