Fost consilier judeţean prahovean, deferit justiţiei

Fost consilier judeţean şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Drumuri şi Poduri Prahova SA Ploieşti, Ion Mitrea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru diminuarea cu intenţie a acţiunilor unei firme, cu scopul de a obţine foloase necuvenite.

5 afișări

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Mitrea - fost consilier judeţean şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Drumuri şi Poduri Prahova SA Ploieşti -pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând unui agent economic la care o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă cu ocazia unei operaţiuni comerciale în scopul obţinerii, pentru altul, de foloase necuvenite.

Ion Mitrea a fost liderul PUNR Prahova, iar din 2000 a trecut la PSD.

Procurorii susţin că inculpatul ar fistabilit cu intenţie o valoare diminuată a acţiunilor societăţii comerciale Drumuri şi Poduri Prahova SA Ploieşti (societate de interes local la care unic acţionar era Consiliul Judeţean Prahova), cu ocazia majorării capitalului social, având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit de către societatea Prodconstruct SRL Ploieşti, participantă la majorarea de capital, informează Biroul de presă al DNA.

Potrivit anchetatorilor, în18 august 2003, a avut loc şedinţa extraordinară a Adunării Generale a Acţionarilor de lasocietatea Drumuri şi Poduri, prezidată de Ion Mitrea. Şedinţa fusese convocată pentru a aproba majorarea capitalului social prin aport de capital privat în numerar şi cooptarea ca acţionar a societăţii comerciale Prodconstruct SRL Ploieşti.

Din cauza faptului că inculpatul Mitrea a stabilit cu intenţie o valoarea a acţiunilor societăţii diminuată (25.000 de lei vechi) faţă de valoarea lor comercială (144.200 de lei vechi), societatea SC Prodconstruct SRL Ploieşti a obţinut un folos necuvenit prin dobândirea unui număr de acţiuni suplimentare în valoare de 2.906.200.000 de lei vechi şi în consecinţă o cotă suplimentară de 19 la sutăîn acţionariatulfirmei Drumuri şi Poduri Prahova SA Ploieşti (decât ar fi avut dacă ar fi cumpărat acţiunile la valoarea lor comercială).

De asemenea, noul acţionar a câştigat şi condiţii preferenţiale la o eventuală înstrăinare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de Consiliul Judeţean Prahova la SC Drumuri şi Poduri Prahova SA Ploieşti.

Asupra vinovăţiei lui Ion Mitrea se va pronunţa Judecătoria Ploieşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici