Fost judecător CCR, după decizia de azi: „Starea de alertă este nepotrivită situaţiei actuale. Este incompatibilă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor”

  • Fostul judecător CCR spune că şi după decizia de astăzi a CCR este clar că prin starea de alertă nu ţi se pot restrânge drepturile
  • Textul de lege corespunzător stării de alertă este incompatibil cu acest lucru
  • Astăzi, CCR a declarat constituţională starea de alertă
1745 afișări
Imaginea articolului Fost judecător CCR, după decizia de azi: „Starea de alertă este nepotrivită situaţiei actuale. Este incompatibilă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor”

Fost judecător CCR, după decizia de azi: „Starea de alertă este nepotrivită situaţiei actuale. Este incompatibilă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor”

După decizia CCR de azi privind constituţionalitatea stării de alertă trebuie să înţelegi că prin asta nu ţi se pot restrânge drepturile şi libertăţile.

Am întrebat pentru tine un fost judecător CCR, care a explicat decizia de azi.

„Eu am spus că starea de alertă este nepotrivită situaţiei actuale din România, care doreşte să aplice nişte măsuri pentru combaterea unei epidemii. Ordonanţa (care reglementează starea de alertă, n.r.) este incompatibilă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Dimpotrivă, în textul ei se vorbeşte despre faptul că este organizată pe principiul respectării drepturilor şi libertăţile cetăţeneşti”, a spus, pentru MEDIAFAX, fostul judecător CCR Toni Greblă.

Fostul judecător a explicat şi ce trebuie să înţelegi din decizia de azi: „Că o stare de asediu se poate instala în anume situaţii, dar că restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti este discutabilă dacă este şi constituţională astfel cum doreşte Guvernul”.

Precizările vin după ce Curtea Constituţională a declarat, azi, constituţională starea de alertă.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici