Foşti angajaţi ai Bechtel cer daune în instanţă de câte 10.000 de lei

Un număr de 14 foşti angajaţi ai companiei americane Bechtel, concediaţi de pe şantierul din Săvădisla, judeţul Cluj, au contestat în instanţă decizia şi cer daune de câte 10.000 de lei.

5 afișări

Persoanele concediate solicită anularea deciziei de desfacere a contractelor de muncă şi reintegrarea pe posturile ocupate anterior, obligarea companiei Bechtel la plata salariilor până la eventuala reangajare şi daune de 10.000 de lei.

„Ne-am scos cărţile de muncă şi am constatat că, deşi eram şoferi pe betonieră, am fost trecuţi ca şoferi pe autobasculante, probabil pentru a nu lua sporuri”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Iakab Laszlo, unul dintre foşti angajaţi pe şantierul autostrăzii.

El susţine că pe lângă cele nouă persoane concediate în luna august, Bechtel a dat afară alte nouă la începutul lunii septembrie, printre care şi un şef de coloană auto. Alte două persoane şi-ar fi dat demisia.

Purtătorul de cuvânt al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, nu a putut fi contactat.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici