Fostul consilier ministerial Radu Donciu a venit la DNA

Radu Donciu, fost consilier la Ministerul Comunicaţiilor în perioada mandatului lui Zsolt Nagy, a fost audiat, vineri, timp de aproape două ore, de procurorii anticorupţie, la ieşire acesta declarând că nu poate oferi detalii cu privire la dosarul pentru care a fost chemat în calitate de martor.

54 afișări
Imaginea articolului Fostul consilier ministerial Radu Donciu a venit la DNA

Fostul consilier ministerial Radu Donciu a venit la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebată dacă acest dosar are legătură cu partea desprinsă din dosarul privatizărilor strategice, care a fost trimisă de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), avocata lui Donciu, Ana Maria Mihălcescu, a răspuns că nu este acest caz, adăugând că este vorba de un alt dosar.

Fostul consilier ministerial a venit, vineri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, el fiind citat de procurorii anticorupţie pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar.

Radu Donciu este judecat alături de consultantul internaţional Stamen Stanchev şi Dorinel Mucea, fost adjunct al şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), în dosarul privind privatizările unor societăţi importante. Cei trei au fost trimişi în judecată de procurori în aprilie 2007, fiind acuzaţi de trădare prin transmitere de secrete.

În procesul privatizărilor strategice, Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, excepţia neconstituţionalităţii unor texte din Legea referitoare la siguranţa naţională (aceeaşi care a fost invocată în procesul Dinu Patriciu versus SRI pe care instanţa a adimis-o şi a trimis dosarul la Curtea Constituţională-n.r.) ridicată de avocaţii inculpaţilor.

Astfel, instanţa a decis suspendarea dosarului şi trimiterea acestuia la Curtea Constituţională. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a revocat măsura preventivă de interzicere a părăsirii ţării pe perioada procesului în cazul lui Donciu şi Mucea. La începutul săptămânii, instanţa supremă i-a revocat interdicţia de a părăsi ţara şi lui Stamen Stanchev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici