Fostul ministru al Mediului, Aurel Constin Ilie, audiat de DNA

Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, este audiat, marţi, de procurorii anticorupţie, într-un dosar privind concesionarea terenurilor din zona lacului Văcăreşti din Capitală.

4 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Mediului, Aurel Constin Ilie, audiat de DNA

Fostul ministru al Mediului, Aurel Constin Ilie, audiat de DNA

Terenurile din zona lacului Văcăreşti au făcut obiectul unui proiect de afacere care ar fi trebuit să fie finalizat cu acordul ministrului Constantin Ilie.

Cele 183 de hectare de teren făceau obiectul unor litigii de revendicare, peste o sută de persoane invocând dreptul de proprietate asupra terenurilor respective.

Zona a fost vizată însă pentru o investiţie imobiliară iniţiată de un om de afaceri australian care a făcut demersuri pentru a o obţine terenurile în concesiune, în scopul construirii unor cazinouri, a unor vile luxoase şi a unor terenuri de sport.

Negocierile ar fi trebuit să fie finalizate de fostul ministru Aurel Constin Ilie, dar, între timp, acesta a fost schimbat cu Petre Lificiu.

În 2002, a fost emisă Hotărârea de Guvern nr. 855 care aproba construirea unui complex de distracţii în zona Lacului Văcăreşti. În nota de fundamentare se arăta că "terenul cu amplasamentul Văcăreşti, în suprafaţă de 182,99 hectare aparţine domeniului public al statului şi a fost scos definitiv din circuitul agricol şi civil, fiind expropriat în condiţiile legii".

În martie 2004, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că terenurile din incinta lacului Văcăreşti nu au intrat în proprietatea statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici