Fostul preot Corogeanu şi cele patru foste măicuţe de la Tanacu, încarceraţi la Penitenciarul Vaslui

Fostul preot Daniel Corogeanu şi cele patru foste călugăriţe de la Tanacu au fost încarceraţi, miercuri după-amiază, la Penitenciarul Vaslui, după ce au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

30 afișări
Imaginea articolului Fostul preot Corogeanu şi cele patru foste măicuţe de la Tanacu, încarceraţi la Penitenciarul Vaslui

Fostul preot Corogeanu şi cele patru foste măicuţe de la Tanacu, încarceraţi la Penitenciarul Vaslui

Ridicaţi de poliţişti de la o casă din localitatea vasluiană Portari, cei cinci au fost conduşi, într-o primă fază, pe baza mandatelor de arestare, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Ulterior, după mai bine de o oră în care au fost întocmite formalităţile de punere în aplicare a mandatului de executare, cei cinci au fost conduşi şi predaţi, în jurul orei 16.30, Penitenciarului cu Regim Închis Vaslui, unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa.

Mihaela Ştarub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, a precizat că niciunul dintre cei cinci nu a ripostat împotriva poliţiştilor atunci când au fost ridicaţi de la casa din satul Portari, comuna Muntenii de Sus, sau când le-au fost întocmite documentele la sediul Inspectoratului de Poliţie.

Fostul preot Daniel Corogeanu şi cele patru foste măicuţe - Nicoleta Sofia Arcălianu, Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaş şi Elena Oţel - au fost luaţi de la casa unde locuia preotul Corogeanu după ce a fost exclus din biserică, situată în satul Portari, comuna Muntenii de Sus, fără a opune rezistenţă şi fără să fie încătuşaţi.

Corogeanu şi măicuţele au fost preluaţi de poliţişti în prezenţa a aproximativ 30 de localnici, care au venit să asiste la ridicarea celor cinci, acuzaţi în cazul uciderii măicuţei Irina Cornici. Măicuţele au preferat să vină de bunăvoie de la domiciliile lor la casa lui Corogeanu, unde au aşteptat ca oamenii legii să vină şi să îi ridice pe toţi. Evenimentul s-a petrecut fără incidente.

ICCJ a remis, marţi seară, Tribunalului Vaslui şi Curţii de Apel Alba-Iulia minuta deciziei în cazul fostului preotul Daniel Corogeanu şi a celor patru măicuţe de la mănăstirea Tanacu, condamnaţi la pedepse între cinci şi şapte ani de închisoare pentru uciderea prin exorcizare a Irinei Cornici.

Documentul a fost trimis prin fax atât la Biroul executări al Tribunalului Vaslui (instanţa de fond care s-a pronunţat în acest dosar), care au redactat mandatele de arestare pentru fostul preot şi pentru cele patru măicuţe, precum şi la Curtea de Apel Alba-Iulia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici