Fostul şef al ADS cere protecţie de la SPP, după eliberarea lui Chitaru

Fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Tanczos Barna, a declarat că este de neînţeles eliberarea lui Alecu Chitaru, cel care l-a înjunghiat în martie 2006, adăugând că luni, la prima oră, va cere pentru el şi familia sa protecţie de la SPP.

7 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al ADS cere protecţie de la SPP, după eliberarea lui Chitaru

Fostul şef al ADS cere protecţie de la SPP, după eliberarea lui Chitaru

"Eliberarea acestui individ este de neînţeles. A fost arestat pentru tentativă de omor şi dacă astăzi mai trăiesc, se datorează doar medicilor. Alecu Chitaru este un pericol şi pentru martorii neaudiaţi încă. Deşi a trecut un an şi opt luni de la atacul asupra mea, este un pericol pentru oricine intră în legătură cu el. A sechestrat oameni, a intrat cu arme albe în diferite instituţii, a ameninţat în repetate rânduri conducătorii instituţiilor, a plănuit atacul asupra mea şi nu pot să înţeleg decizia instanţei", a spus secretarul de stat Tanczos Barna.

El a mai precizat că se află într-o poziţie favorabilă spre deosebire de alţi oameni cinstiţi din ţara asta care nu au posibilitatea de a cere protecţie.

"M-am prezentat la mai multe procese şi mă miră felul în care instanţa judecătorească din România înţelege să-şi facă treaba. De aceea am ajuns unde am ajuns", a adăugat Tanczos.

Tanczos a afirmat că incidentul s-a produs pe 23 martie 2006, când Alecu Chitaru i-a cerut o audienţă. Când Tanczos i-a spus că îl poate primi doar a doua zi şi s-a întors cu spatele ca să plece, Alecu Chitaru l-a atacat.

"M-a înjunghiat cu o baionetă din primul război mondial, lungă de 15 centimetri, mi-a secţionat o coastă în două, mi-a înţepat diafragma şi lama a intrat la distanţă de milimetri între plămâni şi ficat, provocându-mi o hemoragie puternică. Doar intervenţia medicilor mi-a redat viaţa şi pot să fiu astăzi printre dumneavoastră", a mai spus Tanczos.

Alecu Chitaru, trimis în judecată pentru înjunghierea şefului Administraţiei Domeniilor Statului (ADS), a fost pus în libertate joi, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis recursul său împotriva deciziei instanţei inferioare, care îi prelungise mandatul de arestare. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici