Video Fotografii cu avocata Elodia Ghinescu, găsite într-o râpă

Anchetatorii care se ocupă de cazul avocatei dispărute, Elodia Ghinescu, soţia poliţistului Cristian Cioacă, au descoperit, luni după-amiază, într-o râpă aflată la cîţiva kilometri de Poiana Braşov, spre Râşnov, haine de poliţist având în buzunar fotografii cu femeia.

33 afișări

Poliţiştii şi jandarmii din Braşov care continuă să o caute pe avocata Elodia Ghinescu au găsit într-o râpă, undeva între Râşnov şi Poaiana Braşov o uniformă de poliţist stropită cu sânge şi fotografii ale femeii. Câţiva metri mai încolo, au fost descoperite feţe de pernă şi un bilet de avion pe ruta Dubai - Bucureşti. Toate probele vor fi trimise la un laborator criminalistic pentru o expertizare completă.

Anchetatorii au suspiciunea că uniforma aparţine poliţistului Cristian Cioacă, soţul avocatei, iar petele de sânge ar putea fi ale femeii.

"Toate obiectele găsite au fost ridicate pentru conservare în vederea prezentării acestora anchetatorilor. Urmează ca expertiza să confirme sau nu dacă este sângele Elodiei Ghinescu, dar nu pot comenta mai multe deoarece cercetările sunt conduse după cum bine cunoaşteţi ş dumneavoastră de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Oricum , căutarile vor continua", a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Braşov .

La rândul său, poliţistul Cristian Cioacă, soţul Elodiei Ghinescu, suspectat că ar fi omorât-o pe femeie a declarat: "Nu pot să vă spun nimic. Eu nu am nici o treabă în circul ăsta care se-ntâmplă prea urât. Totul este prea ostentativ. Nu mai ştiu ce să cred".

Întrebat dacă hainele găsite în râpă sunt ale lui, Cioacă a spus doar: "Nu am nici o treabă cu asta".

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmăriri penale şi Criminalistică de la Parchetul ÎCCJ, ajunsese la faţa locului şi, alături de ceilalţii anchetatori, a prelevat pentru cercetări probele de la faţa locului.

Soţia lui Criostian Cioacă, Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani), avocat în cadrul Baroului Braşov, a dispărut de acasă în 30 august. Poliţistul Cristi Cioacă a anunţat Poliţiei dispariţa femeii în 5 septembrie.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, pe lista suspecţilor fiind şi soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. Potrivit anchetatorilor şi declaraţiilor unui martor chemat de către aceştia la faţa locului, în apartamentul lui Cioacă au fost găsite urme de sânge pe pereţii şi covorul din dormitorul celor doi soţi, precum şi pe uşa din hol.

Aceleaşi surse susţin că s-au descoperit pete de sânge şi în autoturismul poliţistului. Procurorii au emis, în noaptea de 19 spre 20 septembrie, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele poliţistului braşovean Cristian Cioacă.

Poliţistul, suspectat de omor calificat, a fost eliberat după ce ordonanţa de reţinere pe numele lui a expirat. Atunci, poliţistul a fost supus testului poligraf, rezultatul relevând "un comportament disimulat", în sensul că răspunsurile lui la întrebările din cadrul testului "nu erau răspunsurile standard date de o persoană care nu avea nimic de ascuns". Instanţa supremă i-a interzis poliţistului judiciarist Cristian Cioacă să părăsească ţara pe parcursul anchetei, judecătorii respingând cererea acuzării de a-l aresta. Arestarea este împiedicată de lipsa cadavrului victimei, susţin surse judiciare.

Cioacă şi-a susţinut nevinovăţia şi a spus că soţia sa îl înşela. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a primit o solicitare din partea Parchetului Tribunalului Braşov să sprijine cercetările în cazul avocatei dispărute din Braşov, întrucât există suspiciuni că trupul femeii ar putea fi găsit în zona muntoasă a Argeşului. Căutările avocatei braşovene Elodia Ghinescu în judeţul Argeş au rămas fără niciun rezultat, iar de sâmbătă procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor îndrepta echipele de căutare spre zona opusă Argeşului, în Covasna.

Au fost scotocite toate văile şi lacurile din zona Dragoslavele - Rucăr - Podul Dâmboviţei şi Fundata - Dâmbovicioara de către echipele din politişti, jandarmi, salvamontişti, pădurari, însoţite de câini de urmărire. La Rucăr, scafandrii din Curtea de Argeş au căutat în lacurile din zonă, dar trupul avocatei nu a fost găsit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici