Fratele lui Omar Hayssam, acuzat oficial de înlesnirea fugii sirianului

Fratele lui Omar Hayssam, Omar Mahmoud, a fost pus oficial sub acuzare, miercuri, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DDICOT), pentru înlesnirea fugii sirianului din România, la sfârşitul lunii iunie anul trecut.

1 afișare
Imaginea articolului Fratele lui Omar Hayssam, acuzat oficial de înlesnirea fugii sirianului

Fratele lui Omar Hayssam, acuzat oficial de înlesnirea fugii sirianului

Biroul de presă al Ministerului Public informează că în continuarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul privind părăsirea ilegală a teritoriului României de către inculpatul Omar Hayssam la bordul unei nave, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus miercuri începerea urmăririi penale faţă de Omar Mahmoud, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înlesnire a intrării/ieşirii din ţară a unei persoane despre care se cunoaşte că a sprijinit/săvârşit sau urmează să sprijine/săvârşească un act terorist.

Concret, Omar Mahmoud este învinuit că a planificat şi înlesnit, împreună cu Mustafa Tartoussi şi Omar Mouchkles (alt frate a lui Hayssam), în perioada 23 iunie-30 iunie 2006, ieşirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, deşi cunoştea faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor acte de terorism, prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire a celor trei jurnalişti români din Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici