Fraţii Omar rămân cu interdicţia de a părăsi ţara

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, vineri, interdicţia de a părăsi ţara în cazul fraţilor Omar, Mahmoud şi Mukhles, în dosarul în care sunt acuzaţi că l-ar fi ajutat pe Omar Hayssam să fugă din România.

1 afișare

Curtea de Apel Bucureşti a analizat cererea de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara în cazul fraţilor Omar, Mahmoud şi Mukhles, în condiţiile în care măsura preventivă a acestora expiră pe 1 decembrie.

Astfel, cererea a fost dezbătută, vineri, şi nu pe 13 decembrie, când instanţa fixase termen de fond în cauză.

Hotărârea de vineri nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vineri, unul dintre avocaţi a arătat că cererea de ridicare a interdicţiei trebuie judecată odată cu termenul de fond, nu la un termen intermediar.

Avocaţii lui Mahmoud şi Mukhles Omar au arătat că aceştia au părăsit ţara de mai multe ori în ultimul an, dar că au revenit de fiecare dată. De asemenea, apărătorii au precizat că cei doi au familia în România şi că nu au antecedente penale.

Vinerea trecută, prin rechizitoriu, Curtea de Apel Bucureşti a fost sesizată cu soluţionarea cauzei în care au fost trimişi în judecată inculpaţii Tartoussi şi fraţii Omar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înlesnire a ieşirii din ţară a unei persoane despre care se cunoştea că este cercetată pentru fapte de terorism, precum şi a lui Omar Khaled Hayssam, sub aspectul comiterii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici