Gabriel Liiiceanu câştigă în procesul intentat cotidianului Ziua

Judecătoria sectorului 1 a dat câştig de cauză scriitorului şi filosofului Gabriel Liiceanu în procesul pe care acesta l-a intentat cotidianului Ziua pentru "atingerea adusă demnităţii, imaginii şi reputaţiei" prin campanii de presă şi afirmaţii "injurioase" şi "calomnioase".

54 afișări
Imaginea articolului Gabriel Liiiceanu câştigă în procesul intentat cotidianului Ziua

Gabriel Liiiceanu câştigă în procesul intentat cotidianului Ziua (Imagine: Mediafax Foto)

"Instanţa a admis acţiunea lui Gabriel Liiceanu faţă de cotidianul Ziua. Cei de la Ziua sunt obligaţi să-i plătească lui Liiceanu 150.000 de lei noi daune morale. Sentinţa este atacabilă cu apel şi recurs", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, avocatul Valeriu Stoica, partener-fondator la Stoica&Asociaţii, casa de avocatură ca l-a reprezentat pe Liiceanu la proces.

Gabriel Liiceanu declara în luna iulie a anului trecut, într-o conferinţă de presă, că acţiunea sa în justiţie sa îi vizează pe Sorin Roşca Stănescu, Sorin Ştefan, Ion Spânu şi Victor Roncea , motivând-o prin faptul că că Ziua a pornit o campanie de defăimare la adresa sa după ce a semnat "apelul intelectualilor" pentru susţinerea preşedintelui Traian Băsescu.

Primul termen în acest proces a fost la 1 octombrie, anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici