Gândul: Dosarele lui Vântu, Stoica şi Ioan Niculae - ani de zile la sertar

DNA a pus la conservat dosare grele ale unor VIP-uri din România. Printre “murături” se numără anchetele vizând pe: omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu; liderul UDMR, Marko Bela; preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog, Pavel Abraham; pesedistul Ovidiu Muşetescu; liberalul Valeriu Stoica; omul de afaceri Ioan Niculae; teroristul numărul 1 al României, Omar Hayssam şi alţii. Conclu­zia aparţine inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca­re au constatat că, în aceste dosare, pro­curorii anticorupţie mai mult stau decât lucrează, relatează cotidianul Gândul.

4 afișări
Imaginea articolului Gândul: Dosarele lui Vântu, Stoica şi Ioan Niculae - ani de zile la sertar

Gândul: Dosarele lui Vântu, Stoica şi Ioan Niculae - ani de zile la sertar

Raportul Inspecţiei CSM constituie deja obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul Înaltei Curţi.

Pe data de 24 octombrie 2005, la DNA a fost înregistrat dosarul “Vântu” care conţinea 9 volume. Chiar a doua zi de la înregistrare, procurorul general Ilie Botoş a solicitat telefonic să i se trimită acest dosar. Dosarul a fost remis lui Ilie Botoş şi s-a reîntors la DNA abia în februarie 2007. Inspectorii CSM susţin că de la data înregistrării şi până în iulie 2007 procurorii nu au efectuat nici o activitate în această cau­ză.

Mai multe pe www.gandul.info

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici