Gheorghe Ciorbă şi soţia lui Remeş, audiaţi de procurorii orădeni

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de fapte de corupţie în dosarul în care mai sunt cercetaţi şi foştii miniştri Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş, a fost audiat, miercuri, la Oradea, de procurorii anticorupţie, alături de soţia lui Remeş, a declarat avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

5 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Ciorbă şi soţia lui Remeş, audiaţi de procurorii orădeni

Gheorghe Ciorbă şi soţia lui Decebal Traian Remeş, audiaţi de procurorii orădeni

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, concubina acestuia, fiul lor şi soţia lui Decebal Traian Remeş au fost citaţi, miercuri, pentru a se prezenta la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, la ora 9.00.

Avocatul lui Remeş, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în cursul dimineţii a fost audiată de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA soţia fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş.

"Audierea doamnei Remeş s-a datorat calităţii de martor pe care aceasta o are în dosar”, a spus Mateuţ. Soţia lui Remeş este persoana despre care procurorii DNA afirmă că ar fi recepţionat o parte din mita oferită în natură de către omul de afaceri Gheorghe Ciorbă pentru aranjarea unei licitaţii.

Mateuţ a mai spus că a mai fost audiat la DNA Oradea şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, în calitate de denunţător.

Procurorul-şef al Serviciului Teritorial Oradea al DNA, Ioan Moldovan, a negat, însă, faptul că Ciorbă şi soţia lui Remeş au fost audiaţi.

Procurorii anticorupţie au decis, la începutul lunii februarie, prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, acuzat de fapte de corupţie. Intrerdicţia a fost prelungită până la 3 martie.

În 12 decembrie, Tribunalul Bucureşti admitea cererea fostului demnitar de schimbare a interdicţiei de a părăsi localitatea Baia Mare cu cea de a părăsi ţara, decizia fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici