Grefierii se aşteaptă la un val de amenzi contestate: „Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere”

  • Grefierii fac un apel la calm la cei care vor veni să reia dosarele suspendate sau să conteste amenda din starea de urgenţă
  • Începând de azi, cei amendaţi în starea de urgenţă pot cere anularea sancţiunii invocând decizia CCR
  • Grefierii spun că instanţele vor trece printr-o perioadă dificilă de azi
174 afișări
Imaginea articolului Grefierii se aşteaptă la un val de amenzi contestate: „Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere”

Sursa foto: profimedia

Dacă ai fost amendat în starea de urgenţă şi intenţionezi să o anulezi în instanţă în baza deciziei CCR, grefierii au un mesaj pentru tine.

 

„Începând de mâine, la nivel naţional, se vor repune pe rol zecile de mii de dosare suspendate, iar grefierii vor emite citaţii şi alte acte procedurale, după caz. (...) Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere din partea celor care vor lua contact cu noile realităţi din instante şi parchete şi recomandam sa fie păstrate în continuare regulile de distanţare socială”, transmit grefierii, printr-o informare a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare.

 

Aceştia atrag atenţia că instantele si parchetele vor trece printr o perioada dificilă în ceea ce priveşte volumul de activitate şi numărul mare de oameni care le vor trece pragul.

 

Termenul în care poţi contesta amenda curge de azi şi se va încheia pe 2 iunie. În starea de urgenţă au fost amendaţi peste 300.000 de oameni, iar valoarea totală a sancţiunilor este de peste 120 milioane de euro. Decizia CCR spune că amenzile sunt neconstituţionale.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici