Video Hacker-ul din Arad susţine că a accesat serverele NASA din întâmplare

Arădeanul Victor Faur, acuzat că a spart codurile şi a intrat ilegal în sistemele informatice ale unor agenţii americane, printre care NASA, a apărut, joi, în faţa instanţei de judecată, recunoscând accesarea unor servere, dar nu cu intenţia de a provoca prejudicii, ci "din întâmplare".

30 afișări

La a treia înfăţişare de la Judecătoria Arad, care a durat trei ore, instanţa i-a adus la cunoştinţă arădeanului acuzaţiile, fiindu-i citit întreg rechizitoriul, format din trei capitole.

Victor Faur a trebuit să răspundă la fiecare acuzaţie din rechizitoriu. El a recunoscut, astfel, accesarea serverelor unor agenţii americane, dar a spus că a făcut-o din întâmplare, fără să ştie cui aparţin. Tânărul de 23 de ani a susţinut în faţa instanţei că a primit datele de acces de la un utilizator de internet pe care l-a cunoscut în spaţiul virtual şi care ar fi din Constaţa. El a spus că bărbatul respectiv i-ar fi cerut ajutor la configurarea unor servere şi a primit datele de acces ale acestora.

"Susţinea că e serverul său şi am vrut să-l ajut, iar abia ulterior mi-am dat seama că ar putea fi vorba de un server NASA”, a spus Victor Faur în faţa instanţei de judecată.

Arădeanul a mai spus că, pe baza informaţiilor primite, a accesat de prima dată serverul NASA, fără încercări de a sparge parole şi fără a folosi programe pentru a forţa accesul.

La solicitatea procurorului, arădeanul nu a ştiut să ofere informaţii despre bărbatul care i-ar fi pus la dispoziţie datele de acces ale serverelor agenţiilor americane. El a spus că avea corespondenţă cu acesta şi că se ajutau reciproc în chestiuni informatice şi că a dedus că e din Constanţa pe baza adresei IP pe care o utiliza.

“A fost un joc virtual, o provocare şi dorinţa de a-l ajuta pe acest individ să-şi configureze serverul. Nu am avut beneficii materiale în urma acestor fapte şi nu am ştiut că fac ceva ilegal”, a susţinut tânărul de 23 de ani.

Victor Faur a spus că nu e de acord să plătească niciun fel de despăgubiri agenţiilor americane, pe care consideră că nu le-a prejudiciat cu nimic.

La solicitarea procurorului, instanţa a decis amânarea cauzei pentru 22 noiembrie, pentru a putea fi citate părţile vătămate din afara ţării, fiind aşteptate şi dovezi pentru acuzaţiile formulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici