Infractori români, trădaţi de acadelele furate

Autorităţile italiene au reţinut, pe aeroportul din Caselle, şapte români membri ai "bandei Berbecilor", afirmând că aceştia au fost trădaţi de acadelele cu fructe furate din Alessandria, relatează La Stampa, în ediţia electronică de luni.

7 afișări

Ziarul afirmă că arestarea celor şapte, pe aeroportul Sandro Pertini din Caselle, a semănat mai mult cu o operaţiune de comando a serviciilor secrete. "Douăzeci şi nouă de carabinieri împotriva a şapte români. Erau hoţi, dar nu orice fel de hoţi. Oameni feroce, nemiloşi şi cu sânge rece, care şi-au dus la capăt operaţiunea chiar şi atunci când un poliţist a avut nevoie să tragă 18 focuri de armă în aer pentru a-i convinge să se oprească. Sau ca atunci când un cetăţean l-a surprins golind un rezervor de benzină şi l-a atacat", scrie La Stampa.

"Feroce, dar neprofesionişti", membrii "bandei Berbecilor" foloseau o maşină pentru a distruge vitrinele magazinelor, însă au fost trădaţi de detalii.

Într-un jaf comis la Alessandria - după alte acţiuni similare la Carmagnola, Osasio, Cumiana, Rivalta, Santena şi Piossasco, românii au decis să fure o sută de acadele. După zece minute, ei s-au oprit la Castellazzo Bormida, unde au mâncat o parte din acadelele cu fragi, care, în cele din urmă, au şi permis deconspirarea lor, afirmă La Stampa.

Ziarul precizează că românii au dat 78 de lovituri în 90 de zile, ceea ce înseamnă aproape un jaf pe zi, iar în provincia Torino nu a rămas nici o localitate în care să nu fi acţionat.

Poliţiştii italieni au interceptat o convorbire telefonică privind intenţiile celor şapte de a-şi petrece vacanţa în România. "Mergem mai întâi acasă, iar apoi în Olanda", a afirmat unul dintre ei, un altul răspunzându-i: "Trecem şi prin Belgia, dar întâi de toate vacanţa".

Carabinierii italieni i-au arestat pe cei şapte în data de 18 august, pe aeroportul Caselle, unde se pregăteau de îmbarcare către Bucureşti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici