Inspectorii Antifraudă care au cerut mită unei firme 10.000 de euro şi-au recunoscut vinovăţia

Cei doi inspectori Antifraudă care au cerut în septembrie anul trecut 10.000 de euro mită de la o firmă pe care o controlau şi-au recunoscut vinovăţia, a anunţat vineri DNA.

445 afișări
Imaginea articolului Inspectorii Antifraudă care au cerut mită unei firme 10.000 de euro şi-au recunoscut vinovăţia

Inspectorii Antifraudă care au cerut mită unei firme 10.000 de euro şi-au recunoscut vinovăţia

Conform procurorilor, în prezenţa avocaţilor, cei doi inculpaţi au declarat că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a
fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate. Aceştia vor fi condamnaţi la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, timp în care le sunt interzise mai multe drepturi.

Dosarele de urmărire penală şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit DNA, în 26 septembrie 2022, inculpaţii, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia 10.000 euro din care ar fi primit în aceeaşi zi o primă tranşă, în valoare de 24.000 lei. Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de către cei doi inculpaţi pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate.

În 27 ianuarie 2023, unul dintre inculpaţi ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă iniţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici