Instanţa a anulat 400 de milioane de lei la datoriile Rafo către stat

Curtea de Apel Braşov a admis contestaţia Rafo cu privire la calculul datoriilor şi penalităţilor companiei către stat, efectuat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care majorau nivelul obligaţiilor firmei cu aproximativ 400 de milioane de lei.

1 afișare
Imaginea articolului Instanţa a anulat 400 de milioane de lei la datoriile Rafo către stat

Instanţa a anulat 400 de milioane de lei la datoriile Rafo către stat

"Atunci când ANAF a transmis că Rafo are de plătit suplimentar, firma a depus două contestaţii: una la ministerul economiei şi una în instanţă. De la MEF (Ministerul Economiei şi Finanţelor -n.r.) nu am primit nici un răspuns, însă Curtea de Apel Braşov a analizat contestaţia noastră şi a decis la 16 august să respingă calculul ANAF vis-a-vis de penalităţi", a declarat, luni, liderul sindical al rafinăriei, Ion Marian.

Potrivit liderului sindical al companiei din Oneşti, decizia instanţei este definitivă, iar datoriile pe care firma le mai are de plătit statului român se ridică la suma de 800 de milioane de lei.

"Conform majorărilor calculate de ANAF, Rafo ar fi avut de plătit 1,2 miliarde de lei. În urma deciziei instanţei, rămân 800 de milioane, sumă pe care acţionarul nostru majoritar s-a angajat să o achite integral", a mai spus Marian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici