Instanţa supremă a amânat discutarea contestaţiei procurorilor în cazul Benyatov

Instanţa supremă a amânat pentru data de 7 august, discutarea contestaţiei procurorilor la decizia instanţei inferioare potrivit căreia consultantul internaţional Vadim Benyatov - acuzat în dosarul privatizărilor - ar putea părăsi localitatea.

6 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă a amânat discutarea contestaţiei procurorilor în cazul Benyatov

Instanţa supremă a amânat discutarea contestaţiei procurorilor în cazul Benyatov

Iniţial, instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie hotărâse că recursul procurorilor va fi discutat în 9 august, ulterior solicitării avocaţilor lui Benyatov - acuzat în dosarul privatizărilor - stabilind termenul de 7 august.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, marţi, ca fiind ilegală şi lovită de nulitate absolută ordonanţa procurorului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 16 iulie prin care s-a dispus în cazul lui Vadim Benyatov prelungirea obligării de a nu părăsi localitatea.

Instanţa a constatat, conform articolului 140 indice 2, Cod procedură penală, că măsura preventivă este ilegală şi nejustificată şi a dispus revocarea obligării de a nu părăsi localitatea Bucureşti pentru 30 de zile.

Concret, procurorul, potrivit procedurii, a decis prelungirea interdicţiei în cazul Benyatov, acuzatul a contestat ordonanţa anchetatorului său, iar instanţa Curţii de Apel Bucureşti a apreciat-o, marţi, ca fiind ilegală.

Parchetul a atacat imediat această decizie cu recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să decidă asupra acestei situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici