Legea pentru modificarea şi completarea Legii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, declarată neconstituţională

Legea pentru modificarea şi completarea Legii privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” este neconstituţională, în ansamblul său, a constatat CCR.

499 afișări
Imaginea articolului Legea pentru modificarea şi completarea Legii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, declarată neconstituţională

Legea pentru modificarea şi completarea Legii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, declarată neconstituţională

Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis miercuri obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

„Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, conform CCR.

Klaus Iohannis sesizase la CCR legea modificată şi completată, considerând, printre altele, că a fost adoptată ca lege ordinară, deşi are prevederi, precum cele legate de infracţiunea de braconaj, care ţin de domeniul legilor organice. Iohannis invoca şi alte elemente de neconstituţionalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici