Membrii unei reţele de traficanţi de droguri care ar fi finanţat PKK, arestaţi în România

Trei membri ai unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri, despre care există indicii ca ar fi finanţat organizaţia PKK, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, după ce au fost prinşi că au ajutat la transportul a 58 de kilograme de heroină.

21 afișări
Imaginea articolului Membrii unei reţele de traficanţi de droguri care ar fi finanţat PKK, arestaţi în România

Membrii unei reţele de traficanţi de droguri care ar fi finanţat PKK, arestaţi în România

Cetăţenii turci Tunkay Er şi Mehmet Coksirin şi cetăţeanul sirian Ismail Moahmed Adnan - rezidenţi în România - sunt acuzaţi de complicitate la organizarea, conducerea şi finanţarea traficului internaţional de droguri de mare risc, informează, miercuri, Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iunie – decembrie 2007, cei trei inculpaţi au comis mai multe fapte penale prin care au ajutat la efectuarea unui transport de 58 de kilograme de heroină din Turcia către Olanda, drogurile de mare risc fiind capturate în dimineaţa zilei de 14 decembrie 2007, de către autorităţi, la frontiera turco-bulgară, ascunse în încărcătura unui autotren.

În perioada respectivă, Mehmet Coksirin ar fi fost de mai multe ori în Turcia, la indicaţia lui Er Tunkay, pentru a asigura legătura cu fraţii din Istambul ai acestuia, respectiv Er Seracettin şi Er Sabahttin, cei care s-au ocupat de disimularea heroinei. De asemenea, tot la indicaţia lui Er Tunkay, Ismail Adnan s-ar fi deplasat în Olanda pentru a recepţiona cantitatea de heroină expediată din Turcia.

Anchetatorii au stabilit că Er Tunkay ar fi finanţat efectuarea transportului celor 58 de kilograme de heroină, care a fost capturate de către autorităţile din Turcia.

Din primele investigaţii realizate în colaborare cu autorităţile judiciare din Turcia, s-a stabilit că drogurile aveau ca destinaţie finala Olanda.

De asemenea, s-a stabilit că Mehmet Coksirin ar fi efectuat mai multe deplasări în Turcia şi Ucraina, în perioada iunie – octombrie 2007, singur sau împreună cu ceilalţi doi inculpaţi, pentru a se întâlni cu persoane care asigurau finanţarea unei cantităţi de aproximativ o sută de kilograme de heroină şi pentru a pune la punct detaliile unui viitor transport ilicit de droguri de mare risc.

În septembrie 2007, procurorii DIICOT au iniţiat o cooperare internaţională cu autorităţile judiciare din Turcia şi Bulgaria, cu sprijinul centrului SECI din Bucureşti, în cursul acesteia având loc mai multe întâlniri de lucru. De asemenea, au fost trimise autorităţilor judiciare din Turcia două cereri de comisie rogatorie internaţională în vederea stabilirii tabloului infracţional avându-i ca autori pe cei trei inculpaţi.

Aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, de instanţa de judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici