Membrii unui presupus grup criminal au fost capturaţi de poliţişti şi procurori

Toţi cei nouă membri ai unui presupus grup criminal cunoscut sub denumirea de "Clanul Oancea" au fost capturaţi de poliţişti de la Crima Organizată Piteşti şi procurori ai DIICOT Argeş, ei fiind acuzaţi de spălare de bani, trafic de persoane şi proxenetism.

4 afișări
Imaginea articolului Membrii unui presupus grup criminal au fost capturaţi de poliţişti şi procurori

Membrii unui presupus grup criminal au fost capturaţi de poliţişti şi procurori

Potrivit anchetatorilor, "Clanul Oancea" a fost constituit în Piteşti, dar acţiona atât în judeţele Argeş şi Dâmboviţa, cât şi în Italia şi Spania.

Anchetatorii au găsit, în urma descinderilor în municipiul Piteşti, în comuna argeşeană Leordeni şi în oraşul dâmboviţean Pucioasa, la domiciliile capilor şi membrilor presupusei grupări criminale, victime şi bunuri provenite din infracţiuni.

Din datele de anchetă rezultă că, în perioada 2005 - august 2007, grupul ar fi traficat mai multe tinere majore şi minore pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în folosul membrilor clanului, obţinând astfel venituri ilicite de peste 300.000 de euro, sumele de bani fiind investite în apartamente, autoturisme de lux şi în suprafeţe de terenuri situate în mai multe zone rezidenţiale ale municipiului Piteşti.

Colonelul Dorin Bumbeneci, şeful Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Piteşti a declarat că într-un apartament din Piteşti, destinat cazării temporare a victimelor, au fost găsite cinci tinere majore din Bucureşti (două tinere), Galaţi, Dâmboviţa şi Giurgiu, care urmau să fie exploatate sexual de către membrii clanului.

Procurorii DIICOT Argeş au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore a celor nouă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup criminal organizat, spălare de bani, trafic de persoane majore şi minore şi proxenetism, urmând a fi prezentaţi miercuri Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei nouă riscă o pedeapsă de la cinci la 20 de ani închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici