Ministrul Justiţiei afirmă că refoma interioară a magistraţilor este foarte importantă

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, duminică, în cadrul festivităţii de Ziua Justiţiei, că reforma interioară a magistraţilor este foarte impotantă, subliniind că magistraţii sunt cei care trebuie să schimbe percepţia europenilor despre justiţia română.

2 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei afirmă că refoma interioară a magistraţilor este foarte importantă

Ministrul Justiţiei afirmă că refoma interioară a magistraţilor este foarte importantă

Chiuariu a arătat că Bucureştiul s-a săturat ca România să fie privită ca o sursă de criminalitate organizată, corupţie şi nesiguranţă.

El a dat de înţeles că sunt cazuri izolate de magistraţi ale căror fapte sunt puse sub semnul întrebării, însă colegii acestora nu trebuie să le accepte faptele.

"Nu voi vorbi astăzi despre problemele de fond cu care se mai confruntă încă justiţia română: instabilitatea legislativă, supraîncărcarea instanţelor şi parchetelor, durata procedurilor, practica neunitară, specializarea magistraţilor, accesul la justiţie. Sunt bolile cronice ale sistemului, care nu şi-au găsit răspuns în 17 ani. Le vom diagnostica şi vom propune soluţii concrete în lunile următoare", a afirmat Chiuariu.

Ministrul Chiuariu a subliniat că este momentul unei schimbări de accent în dezbaterea reformei în justiţie.

Ministrul Justiţiei a arătat că s-a tot vorbit de ceea ce Guvernul sau Parlamentul ar trebui să facă, însă s-a ajuns la momentul la care să se vorbească despre ceea ce pot face magistraţii pentru justiţie şi pentru România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici