Ministrul Justiţiei, despre dosarul „10 August”: Există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit

  • Stelian Ion, a declarat, marţi, la 3 ani de la protestul care a marcat România, că are încă aşteptarea unei anchete corecte şi rapide pentru a şti adevărul în dosarul „10 August”.
  • Acesta spune că există şi o dezamăgire legată de faptul că „s-a poticnit” acest dosar.
506 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, despre dosarul „10 August”: Există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit

Ministrul Justiţiei, despre dosarul „10 August”: Există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit

Stelian Ion a transmis, într-o declaraţie de presă, marţi, că are aşteptarea unei anchete corecte, rapide şi în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul „10 August”.

„Cred că suntem la limita noţiunii de durată rezonabilă de soluţionare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a aşteptat o soluţie în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp şi există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar. În acest moment, dosarul este redeschis şi se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluţionarea dosarului”, a spus Stelian Ion.

Potrivit acestuia, dacă instanţa va considera că s-a depăşit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar.

Ministrul Justiţiei a mai spus că are convingerea că dosarul „10 August” nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluţiei, şi vom putea afla curând adevărul.

Mii de oameni au protestat, în 10 august 2018, în Piaţa Victoriei faţă de măsurile luate de Guverul condus atunci de Viorica Dăncilă. La un moment dat, manifestările au devenit violente, iar forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte. Totodată, procurorii anchetează şi modul în care au reacţionat protestatarii, unii fiind acuzaţi de ultraj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici