Nati Meir audiat de DNA

Deputatul independent Nati Meir a fost audiat, marţi, de procurorii DNA, în legătură cu o promisiune pe care ar fi primit-o de la liderii PD în schimbul semnării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, promisiune de care, susţine politicianul, democraţii nu s-au mai achitat niciodată.

1 afișare
Imaginea articolului Nati Meir audiat de DNA

Nati Meir audiat de DNA

Dosarul în care Nati Meir a fost audiat la DNA s-a constituit după ce deputatul a fost "păcălit" de Adriean Videanu, primarul general al Capitalei.

Deputatul Nati Meir a fost audiat, marţi, de DNA, în legătură cu o adresă pe care a trimis-o conducerii Camerei Deputaţilor, în care explica motivul ieşirii sale din PD, la nici două săptămâni după ce a semnat moţiunea de cenzură depusă de democraţi în primăvară.

În documentul adresat de Meir acesta explica celor din conducerea Camerei că semnătura sa de pe moţiunea de cenzură este autentică, însă le aducea la cunoştinţă celor din Biroul Permanent al Camerei că, pentru a semna documentul, i s-a oferit "mită", deputatul "menţionând în paranteză că mita a constat într-o promisiune". "Solicit Biroului Permanent să ia măsuri şi să informeze de această situaţie Parchetul General", scria Nati Meir conducerii Camerei Deputaţilor.

Aceasta s-a conformat şi a remis documentul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, competenţa fiind însă declinată în favoarea DNA.

"M-a păcălit Adriean Videanu şi domnul care m-a audiat astăzi aproape a plâns alături de mine şi mi-a spus că am fost păcălit", a spus Meir, precizând că, alături de Videanu, promisiunea de a fi în vârful listei pentru Camera Deputaţilor la viitoarele alegeri parlamentare i-a fost făcută şi de Cristian Rădulescu, cu girul telefonic al preşedintelui Boc, care l-a şi felicitat pentru înţelegerea încheiată.

Apărătorul lui Meir a declarat că deputatul şi-a recunoscut autenticitatea semnăturii de pe moţiunea de cenzură a democraţilor. "Nu ştim dacă va mai fii audiat sau dacă vor mai fi si alţii audiaţi în această cauză", a spus avocatul.

"Am fost păcălit, păcălit, păcălit", a spus Nati Meir, la ieşirea de la DNA, înainte de a se urca în maşină.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici