Operaţionalizarea ANI, adoptată de Guvern

Guvernul a adoptat, joi, o serie de măsuri pentru operaţionalizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

1 afișare
Imaginea articolului Operaţionalizarea ANI, adoptată de Guvern

Operaţionalizarea ANI, adoptată de Guvern

"Avem o veste proastă pentru cei care şi-au dobândit averile în mod nejustificat: Guvernul a adoptat astăzi, prin Ordonanţă de Urgenţă, unele măsuri pentru operaţionalizarea Agenţiei Naţionale de Integritate", a comunicat ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu.

Dată fiind întârzierea operaţionalizării Agenţiei Naţionale de Integritate ca urmare a faptului că, până în prezent, nu s-a finalizat procedura de numire a preşedintelui ANI, s-a impus modificarea de urgenţă a Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, mai spune Chiuariu.

Astfel, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, Guvernul a aprobat joi o serie de măsuri pentru operaţionalizarea Agenţiei Naţionale de Integritate: exercitarea temporară a tuturor atribuţiilor ce revin Preşedintelui de către vicepreşedintele ANI, până la numirea unui Preşedinte al Agenţiei conform legii; suplimentarea numărului posturi de la 25 la 28 şi detaşarea personalului în termen de 5 zile de la intrarea in vigoare a ordonanţei, de către următoarele autorităţi: Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici; aceste persoane care vor desfăşura operaţiuni legate de înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei; instituirea unor măsuri de ordin financiar, cu caracter temporar, constând în exercitarea calităţii de ordonator principal de credite către vicepreşedintele Agenţiei, până la numirea preşedintelui Agenţiei, în condiţiile legii, precum şi în orice alte cazuri în care acesta nu-şi poate îndeplini atribuţiile; reconsiderarea cazurilor de încetare a mandatului de membru al Consiliului Naţional de Integritate. Astfel, mandatul de membru încetează, înainte de termen, prin revocare de către Senat, pentru neîndeplinirea atribuţiilor legale, prin demisie ori în caz de deces.

Măsura propusă are în vedere întărirea calităţii rolului Consiliului Naţional de Integritate de garant al independenţei Agenţiei Naţionale de Integritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici