Paisprezece români condamnaţi, care se ascundeau în ţări ale UE, vor fi extrădaţi

Paisprezece români condamnaţi la închisoare în România pentru diverse infracţiuni şi care se ascundeau în şapte ţări din Uniunea Europeană vor fi repatriaţi luni.

6 afișări
Imaginea articolului Paisprezece români condamnaţi, care se ascundeau în ţări ale UE, vor fi extrădaţi

Paisprezece români condamnaţi, care se ascundeau în ţări ale UE, vor fi extrădaţi

Cei 14 se ascundeau în Austria, Spania, Germania, Italia, Franţa, Cehia şi Belgia, informează Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. Ei au fost condamnaţi în România la pedepse cuprinse între zece luni şi 25 de ani de închisoare.

De la Bruxelles (Belgia) va fi adus Ilie Virgil Oroşanu, care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor. Acesta a fost condamnat în România pentru că, în 1998, împreună cu un prieten, a ucis un cetăţean belgian, în tentativa de a-i fura banii şi bijuteriile. Tot de la Bruxelles va fi extrădat şi un român condamnat pentru proxenetism.

Ceilalţi au fost condamnaţi pentru fapte precum evaziune fiscală, furt, tâlhărie, vătămare corporală gravă, conducerea unei maşini fără permis, viol. Printre aceştia se află şi un fost poliţist condamnat pentru tâlhărie. Fostul poliţişt a spart un bar şi după ce a fost prins cu lucrurile furate, l-a bătut pe cel care a încercat să-l reţină.

Singura femeie dintre cei 14, Diana Luminiţa Bistrean, o gălăţeancă de 25 de ani, se ascundea la Madrid (Spania) după ce a fost condamnată la trei ani şi două luni de închisoare pentru lipsire de libertate şi complicitate la perversiuni sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici