Patru bărbaţi din Cluj care au obligat mai multe tinere să facă videochat, trimişi în judecată

Patru indivizi care ar fi determinat mai multe tinere să facă videochat, însuşindu-şi toate beneficiile, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Cluj. Le obligau pe fete să îşi tatueze numele celui care se ocupa de ele, pentru a se asigura că lucrează exlusiv pentru ei.

423 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi din Cluj care au obligat mai multe tinere să facă videochat, trimişi în judecată

Imagine generată de AI (Bing AI/Dall-E)

Potrivit DIICOT Cluj, cei patru, aflaţi în arest la domiciliu, au fost trimişi în judecată pentru trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat, în sarcina unuia dintre aceştia reţinându-se şi infracţiunea de instigare publică.

Conform rechizitoriului, în 2021, trei dintre inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat la care a aderat ulterior şi cel de-al patrulea, pentru trafic de persoane.

Aceştia au recrutat mai multe femei, prin metoda „loverboy”, pe care le-au adăpostit în locuinţe din judeţul Ilfov şi oraşele Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Ulterior, le-au convins, prin acte de violenţă fizică şi psihică, să producă materiale cu conţinut sexual explicit pentru o platformă online dedicată adulţilor şi să presteze activităţi din sfera videochatului, beneficiile materiale astfel obţinute fiind însuşite aproape în integralitate de către inculpaţi.

De asemenea, în vederea fidelizării persoanelor vătămate şi pentru a se asigura că acestea vor desfăşura activităţile în beneficiul exclusiv al membrilor grupului, li s-a impus să-şi tatueze numele sau portretul membrului din grup care se ocupa de exploatarea lor sexuală.

„Cu privire la unul dintre inculpaţi, s-a reţinut că în perioada 2022 -2023 a îndemnat publicul, prin difuzarea de materiale scrise (carte), postarea de fişiere video pe diferite reţele de socializare şi prin promovarea unui club, la recrutarea de persoane de sex feminin şi obligarea acestora, prin constrângere morală, să creeze materiale cu conţinut sexual explicit pe platforme online, să presteze servicii videochat sau să practice prostituţia”, arată procurorii.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile faţă de cei patru inculpaţi, confiscarea unităţilor PC, laptopurilor şi telefoanelor ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare, precum şi a sumelor de 2.231.000 lei, 630.000 lei, 81.000 lei, 2.140.000 lei şi 7.112.000 lei, cu privire la care s-a stabilit că au fost obţinute de către inculpaţi ca urmare a publicării de materiale cu conţinut sexual explicit, pe o platformă online.

Totodată s-a solicitat menţinerea sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme şi un ceas.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici