Poliţiştii DGA au încheiat audierile persoanelor aduse la sediul Permise Auto Argeş

Poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie Bucureşti au încheiat, în noaptea de luni spre marţi, după nouă ore, audierile şi cercetările celor patru persoane aduse, luni seară, la sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, arestate preventiv pentru fapte de corupţie.

99 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii DGA au încheiat audierile persoanelor aduse la sediul Permise Auto Argeş

Poliţiştii DGA au încheiat audierile persoanelor aduse la sediul Permise Auto Argeş (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Acţiunea face parte din ancheta DGA şi vizează confruntarea celor patru cu probe la faţa locului, după ce birourile în care aceştia au lucrat au fost desigilate.

Printre cei patru care au fost aduşi la sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Argeş s-au aflat comisarii şefi Codruţ Vlăsceanu, şeful serviciului, şi Vasile Voinea, adjunctul instituţiei care aparţine de Prefectura Argeş.

"S-au căutat noi probe prin birourile în care cei patru şi-au desfăşurat pînă vineri activitatea şi noi sperăm ca încăperile să fie desigilate cât mai repede de către anchetatori, iar marţi activitatea să fie reluată la Serviciul Permise Auto din plin şi cu înmatriculările şi cu eliberările de permise, dar şi cu examinarea viitorilor şoferi, altfel se adună restanţe şi nemulţumiri din cauza publicului", a declarat Gheorghe Rizescu, subprefectul judeţului Argeş.

În faţa sediului instituţiei, pe timpul derulării audierilor, s-au aflat şi avocaţii celor patru suspecţi de fapte de corupţie.

"S-au căutat probe în biroul domnului Voinea, nu s-a găsit nimic, aşteptăm acum cu mare interes recursul de miercuri la măsura arestării şi aşteptăm să vedem şi noi probele video cu camera ascunsă în care apar clienţii noştri. După aceea, vom decide care sunt următorii noştri paşi în apărarea celor acuzaţi în această anchetă a DGA", a declarat Radu Nistor, avocatul lui Vasile Voinea, adjunctul şefului Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Argeş.

După nouă ore de audieri, cei patru au fost conduşi la maşinile DGA şi ale Jandarmeriei şi au plecat din Piteşti spre sediul Direcţiei Generale Anticorupţie din Bucureşti.

Luni seară, patru angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, au fost aduşi de către poliţişti DGA, la sediul instituţiei din Piteşti, pentru continuarea cercetărilor şi confruntarea cu noi probe. Conform unor surse judiciare, această acţiune face parte din anchetă şi vizează confruntarea celor patru cu probe de la faţa locului.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, arestarea a 17 persoane implicate în scandalul privind obţinerea frauduloasă de permise auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici