Predoiu: Adoptarea Ordonanţei ANI, semnal politic că reformele în justiţie vor continua

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, că adoptarea Ordonanţei ANI de către Senat reprezintă, "un mare pas înainte", un semnal politic că reformele din justiţie vor continua, existând un consens pe tema acestei reforme.

5 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Adoptarea Ordonanţei ANI, semnal politic că reformele în justiţie vor continua

Predoiu: Adoptarea Ordonanţei ANI, semnal politic că reformele în justiţie vor continua

"Cu o largă majoritate, Senatul a adoptat Ordonanţa cu amendamentele propuse de către Guvern. Cred că este un semnal politic extrem de important, în sensul că întreaga clasă politică este interesată de deblocarea Agenţiei, de normalizarea acesteia şi crearea cadrului constituţional pentru ca ea să funcţioneze", a susţinut ministrul Justiţiei.

El a completat că adoptarea Ordonanţei ANI reprezintă "un semnal politic că reformele în justiţie vor continua", existând voinţa politică pentru acest obiectiv.

Ministrul a remarcat consensul politic format în jurul ideii de reformă în justiţie.

Predoiu a apreciat ca "foarte importantă" şi adoptarea legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2006 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură penală, care cuprinde o serie de amendamente care erau în atenţia Comisiei Europene.

Ministrul Justiţiei a recunoscut că a fost "puţin emoţionat" la prima sa participare la o şedinţă de plen a Senatului. "Mai important decât persoana mea este ceea ce s-a discutat", a spus el.

Senatul a adoptat, miercuri, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, care prevede că actul normativ trebuie să se aplice în cazul averilor nejustificate, inspectorii de integritate urmând să verifice dacă diferenţele de avere sunt sau nu justificate, în vederea eventualei sesizări a instanţei. Senatul este Camera decizională în cazul acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici