Preşedintele CSM va sesiza CC cu privire la conflictul juridic dintre Parchet şi Parlament

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a anunţat, joi, că în cursul săptămânii viitoare va sesiza Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic dintre Ministerul Public şi Parlament iscat în urma refuzului Parchetului de a cere de la Legislativ aviz de cercetare pentru miniştrii-parlamentari.

4 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CSM va sesiza CC cu privire la conflictul juridic dintre Parchet şi Parlament

Preşedintele CSM va sesiza CC cu privire la conflictul juridic dintre Parchet şi Parlament

În opinia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care are atributul de a sesiza Curtea Constituţională (CC), între Parchet şi Parlament există un conflict juridic de natură constituţională.

Lidia Bărbulescu a subliniat că urmează să îşi motiveze sesizarea către Curtea Constituţională, alături de care vor fi adăugate şi punctele de vedere ale Ministerului Public, implicit ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut, joi, că este necesar un punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii referitor la conflictul juridic dintre autoritatea judecătorească şi Legislativ privind dosarele miniştrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici