Primarul comunei Agigea, audiat la DNA

Primarul comunei Agigea, Ion Ioniţă, s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar privind vânzarea unui teren şi repartizarea de locuinţe pentru tineri.

2 afișări
Imaginea articolului Primarul comunei Agigea, audiat la DNA

Primarul comunei Agigea, audiat la DNA

Primarul a explicat, înainte de întâlnirea cu procurorii, că este vorba despre vânzarea unui teren subevaluat şi de repartizarea a 389 de locuinţe tinerilor între 18 şi 35 de ani, fără să facă alte precizări.

În urmă cu doi ani, Poliţia informa că primarul comunei Agigea este cercetat pentru abuz în serviciu, în legătură cu o posibilă păgubire a Consiliului Local al comunei cu 13 miliarde de lei vechi, prin acordarea abuzivă de terenuri către mai multe familii. Potrivit IPJ Constanţa, în 17 mai 2002, Ion Ioniţă ar fi pus în posesie abuziv şi ilegal trei familii, cu 11,5 hectare de teren arabil în extravilanul comunei, prin întocmirea nereală a unor documente. În aceeaşi zi, abuzând de funcţia deţinută, primarul a fost împuternicit de către cei puşi în posesie să revândă terenurile la preţuri stabilite de el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici