Primarul Timişoarei, acuzat de abuz în serviciu

Un ziarist din Timişoara a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timiş împotriva primarului Gheorghe Ciuhandu, pe care îl acuză de abuz în serviciu după ce i-a retras acreditarea la Primărie.

7 afișări
Imaginea articolului Primarul Timişoarei, acuzat de abuz în serviciu

Primarul Timişoarei, acuzat de abuz în serviciu

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, este acuzat de abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor şi s-a cerut o anchetă asupra sa privind comiterea acestei infracţiuni, acuzaţia venind din partea unui ziarist de la ediţia locală a unui cotidian central, căruia primarul i-a retras acreditarea de jurnalist motivând că ziaristul ar fi scris articole tendenţioase în care era implicat.

Avocatul ziaristului, Florin Kovacs, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că gestul primarului este un abuz în serviciu, iar dacă nu revine asupra deiciziei va fi tras la răspundere penal şi va fi trimis în judecată.

Ziaristul Mălin Bot a declarat, la rândul său, că bănuieşte că atitudinea primarului Gheorghe Ciuhandu este urmarea unui articol în care ar fi dezvăluit presupusa legătură dintre firma fiului primarului cu un clan de etnie romă care ar fi făcut lucrări de construcţii ilegale.

"În ultimele luni, atitudinea primarului Ciuhandu e de necrezut, îl consider (gestul primarului de retragere a acreditării - n.r.) un abuz, ca fiind mai degrabă un gest demn de un prim secretar PCR, decât de primarul Timişoarei în anul 2007. Am înaintat o plângere penală pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi vom cere instanţei să anuleze decizia. El justifică atitudinea sa din cauza articolelor tendenţioase, nu le numeşte. Eu bănuiesc că e vorba de ultimul articol în care am scris despre legătura între firma de arhitectură a fiului primarului şi o clădire cu însemnătate istorică din Timişoara preluată de un şef de clan ţigănesc şi care se doreşte a fi modificată de acel personaj, Ionel Cârpaci, şi am descoperit că la un moment dat în procedura pe care acest personaj a declanşat-o pentru a modifica acea clădire s-a implicat şi fiul primarului, cred că despre asta este vorba", a spus Mălin Bot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici