Produse expirate, condiţii de muncă insalubre şi bani. Comisari de la Protecţia Consumatorilor, reţinuţi pentru luare de mită

  • Doi comisari superiori din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au fost reţinuţi.
  • Cei doi sunt acuzaţi că luau mită pentru a trece cu vederea că unii operatori economici utilizau produse expirate sau lucrau în condiţii de muncă insalubre.
1461 afișări
Imaginea articolului Produse expirate, condiţii de muncă insalubre şi bani. Comisari de la Protecţia Consumatorilor, reţinuţi pentru luare de mită

Produse expirate, condiţii de muncă insalubre sau bani. Comisari de la Protecţia Consumatorilor, reţinuţi pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a comisarilor superiori Dumitru Constantin Boboc şi Paul Constantin Zamfir, din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş.

Dumitru Constantin Boboc, comisar superior în cadrul CJPC Argeş, este acuzat de luare de mită, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, iar Paul Constantin Zamfir, de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi ar fi pretins şi primit de la mai mulţi agenţi economici sume de bani şi alte foloase în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realităţii, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate.

„Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlaţi, ce presta servicii de alimentaţie publică, îşi desfăşura activitatea cu încălcarea dispoziţiilor Ordonanţei nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecţia consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizaţia de funcţionare emisă de către D.S.P. Argeş, etc”, arată DNA.

Cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupţie fac cercetări şi faţă de alte persoane în această cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici