Radu Mazăre a pierdut un proces intentat DNA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că a pierdut un proces intentat DNA, ce avea ca obiect Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi în care edilul cerea instanţei să oblige Direcţia să-i furnizeze informaţii despre calificarea a doi angajaţi.

1 afișare
Imaginea articolului Radu Mazăre a pierdut un proces intentat DNA

Radu Mazăre a pierdut un proces intentat DNA

Primarul Constanţei a solicitat în instanţă obligarea DNA la furnizarea unor informaţii pe care le solicitase în noiembrie 2007, cu privire la domeniul în care doi angajaţi ai Serviciului de specialişti al Direcţiei deţin înaltă calificare profesională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Mazăre a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a rămas mirat şi intrigat de decizia instanţei şi că nu se aştepta să piardă procesul.

"Nu mă aşteptam să-l pierd pentru că le adusesem o hotărâre rămasă definitivă a Curţii de Apel Bucureşti în care un cetăţean dăduse în judecată DNA exact pentru acelaşi lucru şi a câştigat definitiv şi irevocabil", a declarat Mazăre.

Edilul a susţinut că a fost nevoit să afle dacă aceşti specialişti îndeplinesc condiţiile legale pentru a efectua astfel de constatări şi a conferi autoritatea profesională acestor lucrări.

"Acuzarea mea se bazează pe acest raport de constatare semnat de Cătălin Cucoară, fost director adjunct la Oficiul de Cadastru Constanţa, expert tehnic judiciar angajat la DNA ca şi specialist. El a calculat că am realizat un prejudiciu de 100 de milioane de euro, pentru că am subevaluat terenuri în momentul când le-am retrocedat şi că am vândut terenul de sub Cazinoul din Mamaia, sub care era plaja, iar domnul specialist crede că plaja respectivă valorează 30 de milioane de euro", a declarat Radu Mazăre.

El a mai spus că i s-a părut normal ca DNA să îi răspundă la solicitare.

"Cucoară, spre exemplu, expert tehnic, era suspendat. Şi încă un nume asupra căruia noi avem convingerea că nu are studiile de specialitate pentru a întocmi un raport de constatare. Pentru că nu e suficient să fi economist sau inginer ca să faci evaluări", a afirmat Radu Mazăre.

Edilul a anunţat că va ataca decizia la Curtea de Apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici