Reprezentanţii complexului Lido: Statul va trebui să plătească peste 70 de milioane de euro

Reprezentanţii complexului hotelier Lidodin Bucureşti susţin că statul va trebui să plătească despăgubiri de peste 70 de miioane de euro, ca urmare a retrocedării imobilelor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

29 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii complexului Lido: Statul va trebui să plătească peste 70 de milioane de euro

Reprezentanţii complexului Lido: Statul va trebui să plătească peste 70 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Ca urmare a hotărârii definitive şi irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind procesul de retrocedare a imobilelor Hotel Lido şi Casa Lido, experţii ANEVAR au încheiat evaluarea prejudiciului produs SC Hotel Lido Bucureşti SRL. Suma, de peste de 70.986.528 de euro, certificată de experţii ANEVAR, reprezintă despăgubiri pe care statul român este obligat să le plătească cumpărătorilor complexului Lido, ca urmare a hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru imobilele retrocedate. La această sumă se adaugă prejudiciul cauzat de oprirea activităţii complexului Hotelier Lido pentru stabilirea căruia expertiza este în curs", se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de către reprezentanţii complexului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia civilă, a obligat prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, AVAS, Ministerul Finanţelor şi Primăria Municipiului Bucureşti să plătească aceste prejudicii cauzate cumpărătorului de bună-credinţă, SC Hotel Lido Bucureşti SRL, mai notează sursa citată.

Instanţa supremă - care a judecat luni procesul privind retrocedarea Lido - a respins contestaţia în anulare depusă de SC Hotel Lido SA în procesul intentat de mai multe persoane care au revendicat Casa şi Hotelul Lido, în calitate de urmaşi ai foştilor proprietari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici