Rezidenţii din Capitală de pe traseul OSCE care deţin armament vor fi controlaţi de poliţişti

Poliţiştii bucureşteni vor controla deţinătorii legali de armament cu reşedinţa sau domiciliul pe traseele de deplasare ale coloanelor oficiale şi din zona unităţilor hoteliere unde vor fi cazaţi participanţii la Conferinţa OSCE şi la Summit-ului şefilor de state din Europa de Sud-Est.

1 afișare

Cu ocaziaReuniunii ministeriale a OSCE şi a Summit-ul şefilor de state din Europa de Sud - Est ,553 de poliţişti bucureşteni (265 de la Siguranţă publica şi investigaţii criminale şi 288 dela Poliţia rutieră) vor acţionaîn apropierea loculuide desfăşurare a evenimentelor, pe traseul deplasării coloanelor oficiale şi în zonele unităţilor hoteliere de cazare aparticipanţilor, potrivit unui comunicat de miercurial Poliţiei Capitalei.

Totodată, poliţiştii bucureşteni vor amplifica măsurile de verificare, restricţionare şi siguranţă privind utilizarea şi depozitarea materialelor explozive sau periculoase, armament şi muniţii, la persoanele fizice şi juridice deţinătoare sau cu activitate în domeniu.

Patrulele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona pe timpul pregătirii, deplasării coloanelor oficiale pe traseele stabilite şiîn zona locurilor decazare.Totodată, aceştia vor verificadacăpe traseele de deplasare ale coloanelor oficiale şi în zona unităţilor hoteliere de cazare, pe perioada desfăşurării lucrărilor summit -ului şi reuniunii se vând băuturi alcoolice, dat fiind că acest lucru este interzis.

Lucrătorii de la Poliţia Rutierăvorînsoţicoloanele oficiale şi vordirija traficului rutier pe traseele de deplasare aacestora în intersecţii şi în zona locului de desfăşurare a summit-ului şi reuniunii.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a anunţat, miercuri că, pentrucele două evenimente, vor fi la lucru peste 1.300 de cadre ale instituţiei. Pentru pregătirea şi executarea misiunilor vor fi constituite Grupe Operative comune formate din angajaţia ai MIRA şi ai Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).

Astfel, angajaţii MIRA vor asigura ordinea publică şi siguranţa circulaţiei în toate locurile de desfăşurare a activităţilor şi pe traseele de deplasare şi vor participa la controlul şi intervenţia pirotehnică şi antiteroristă, în cooperare cu forţele specializate ale SPP şi ale Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Pe toată durata de desfăşurare a activităţilor din Bucureşti, arterele rutiere din Capitală rămân permanent deschise traficului rutier.

De asemenea, în perioada sosirilor şi plecărilor delegaţiilor oficiale, Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" şi Aeroportul Sibiu sunt deschise circulaţiei aeriene şi se efectuează curse interne şi internaţionale de marfă şi călători.

Pentru fluidizarea trafiului rutier, angajaţii MIRA recomandă cetăţenilor evitarea zonei centrale a Capitalei, respectarea semnalelor agentilor de poliţie rutieră care însoţesc coloanele oficiale şi a celor de pe traseu, precum şi respectarea "centrului liber" al intersecţiei şi oprirea numai în locurile unde nu exită restricţii conform legii.

Summit-ul şefilor de state din Europa de Sud-Est se desfăşoară în Bucureşti şi Sibiu, sub patronajul Preşedinţiei României, iar Reuniunea ministerială a OSCE are loc tot în Capitală, sub patronajul parteneriatului dintre conducerea spaniolă a organizaţiei şi Ministerul român al Afacerilor Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici