Român condamnat acum 10 ani, adus din Republica Dominicană. Gorghiu: Nimeni nu uită de ei

Cristian Baicu, un român condamnat în 2014 la 4 ani de închisoare pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, a fost adus din ţară din Republica Dominicană. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a spus sâmbătă că nu există zi în care cel puţin un condamnat să fie adus în ţară.

1192 afișări
Imaginea articolului Român condamnat acum 10 ani, adus din Republica Dominicană. Gorghiu: Nimeni nu uită de ei

Român condamnat acum 10 ani, adus din Republica Dominicană. Gorghiu: Nimeni nu uită de ei

„Nu există zi din calendar în care să nu aducem cel puţin un condamnat fugar înapoi în ţară. Ca să vedeţi că nu uită nimeni de ei, chiar dacă au fugit de ani de zile statul român îi următreşte până îi aduce înapoi în ţară. A fost extrădat în România şi a fost adus în ţară, astăzi (sâmbătă - n.r.) este în custodia autorităţilor române, Baicu Cristian. A fost condamnat în 2014, acum aproape 10 ani de zile la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru infracţiuni de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, aderare şi spprijinire a unui asemenea grup şi punerea în circulaţie de valori falsificate. A săvârşit infracţiuni începând cu 2011 prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii şi infracţiuni de spălare a banilor”, spune Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului Justiţiei, acest caz este emblematic pentru efortul statului român de a întoarce fugari în România pentru că este o persoană care a fugit din ţară de mulţi ani şi, cu toate acestea, statul român a continuat să îl urmărească, să îi identifice locaţie şi să deruleze procesul de extrădare.

Baicu a fost adus din Republica Dominicană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici