România, condamnată la CEDO din cauza Apanova

Curtea Europeană de la Strasbourg a condamnat Guvernul la plata a 10.000 de euro pentru refuzul companiei Apanova - concesionarul serviciilor publice de apa şi canalizare din Bucureşti - de a încheia un contract de furnizare a apei potabile cu doi bucureşteni.

8 afișări
Imaginea articolului România, condamnată la CEDO din cauza Apanova

România, condamnată la CEDO din cauza Apanova

Ministerul Afacerilor de Externe a informat, luni seara, că Apanova Bucureşti a fost obligată să încheie un contract de furnizare a apei potabile cu cei doi reclamanţi.

În ciuda demersurilor reclamanţilor, inclusiv o acţiune în daune cominatorii admisă, societatea comercială nu s-a conformat. Deşi reclamanţii s-au plâns de încălcarea dreptului la interzicerea torturii, a dreptului la viaţă privată, a dreptului la un recurs intern în cazul încălcării drepturilor garantate de Convenţie, a interzicerii discriminării, precum şi a dreptului de proprietate, Curtea a respins aceste capete de cerere, spune MAE.

Potrivit site-ului Curţii Europene, reclamanţii, care au identitate protejată, s-au plâns la CEDO mai ales de nepunerea în execuţie a unui hotărâri judecătoreşti definitive, autorităţilor române nefăcând nimic pentru a le garanta dreptul lor la domiciliu şi pentru a îmbunătăţi condiţiile inumane pe care ei au fost nevoiţi să le suporte din cauza lipsei apei în instalaţiile sanitare.

Curtea de la Strasbourg a stabilit în unanimitate, în şedinţa din 14 februarie, că a fost încălcat articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului din cauza faptului că autorităţile române nu au executat o decizie favorabilă reclamanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici