Sile Pietroi, citat vineri, cu mandat de aducere (Video)

Sile Pietroi, liderul grupării ridicate săptămâna trecută, nu s-a prezentat, miercuri, la primul termen al recursului Parchetului faţă de eliberarea sa, fraţii săi susţinând că a fost internat în spital, iar instanţa a decis ca acesta să fie citat din nou, vineri, cu mandat de aducere.

55 afișări
Imaginea articolului Sile Pietroi, citat vineri, cu mandat de aducere (Video)

Sile Pietroi, citat vineri, cu mandat de aducere (Imagine: Mediafax Foto)

La primul termen al recursului formulat de Parchet faţă de eliberarea lui Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, şi a celor opt membri ai grupării sale, ridicaţi săptămâna trecută pentru tâlhării, sechestrare de persoane, şantaj şi alte infracţiuni cu violenţă şi judecat de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), fraţii lui Fierbântu au declarat instanţei că acesta nu s-a putut prezenta pentru că a fost internat, de marţi seara, la secţia de cardiologie a Spitalului 23 August din Bucureşti (actualul Spital clinic de urgenţă Sfântul Pantelimon - n.r.).

Avocaţii celor opt acuzaţi prezenţi la termenul de miercuri au cerut judecarea recursului Parchetului faţă de eliberarea lor şi a lui Vasile Fierbântu la o altă dată, deoarece acesta din urmă nu a fost citat la adresa corectă.

Instanţa i-a întrebat pe fraţii lui Fierbântu dacă acesta ştia că trebuie să se prezinte la CAB, iar aceştia au spus că Fierbântu ştia, însă nu a putut veni pentru că a fost internat în spital.

Ca urmare, instanţa a decis să reia discuţiie în acest dosar vineri, urmând să facă verificări la spital. De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca Sile Pietroi să fie citat cu mandat de aducere, la două adrese, dar şi la spitalul în care fraţii lui au spus că a fost internat.

Poliţiştii bucureşteni au ridicat, în 18 iunie, 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute în Capitală şi judeţul Ilfov.

Poliţiştii, împreună cu luptători SPIR, DPIR, ai Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" şi procurori de la Parchetul Tribunalul Bucureşti, au descins, miercuri dimineaţă, începând cu ora 6.00, la 25 de locuinţe din Capitală, şi din comunele ilfovene Glina, Căţelu şi Pantelimon, de unde au ridicat mai multe arme albe.

Membrii grupării au fost audiaţi, miercuri, la sediul Poliţiei Capitalei, iar Sile Pietroi a fost dat în consemn la frontieră.

Pietroi a fost prins în noaptea de 18 spre 19 iunie, la Giurgiu, după ce a fost urmărit de mai multe echipaje de poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici