Trei dintre cei patru agresori ai jandarmului clujean, judecaţi pentru tentativă de omor

Trei dintre cei patru tineri care l-au agresat pe jadarmul clujean, înaintea meciului U - CFR Cluj din 7 mai, vor fi judecaţi pentru tentativă de omor, iar al patrulea pentru vătămare corporală gravă, după ce judecătorii clujeni au decis schimbarea încadrării juridice.

140 afișări
Imaginea articolului Trei dintre cei patru agresori ai jandarmului clujean, judecaţi pentru tentativă de omor

Trei dintre cei patru agresori ai jandarmului clujean, judecaţi pentru tentativă de omor (Imagine: Mediafax Foto)

Paul Adrian Stanciu, Tivadar Tolja, Tudorel Florin Câmpan şi Horaţiu Ioan Cătălina sunt judecaţi după ce l-au agresat pe jandarmul Romulus Gabriel Oşan, înaintea meciului dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj din 7 mai.

Primul termen al procesul în care patru tineri erau judecaţi iniţial pentru vătămare corporală gravă a avut loc, joi, la Judecătoria Cluj-Napoca, unde cei patru agresori ai cameramanului Jandarmeriei Cluj şi un martor au fost audiaţi timp de şase ore.

Paul Adrian Stanciu, suporterul "U" Cluj acuzat că l-a lovit pe cameraman cu o dală de beton în cap, şi-a schimbat declaraţia dată în faza de urmărire penală. În faţa judecătorilor, Stanciu a susţinut că l-a lovit pe jandarm cu pumnul, cu toate că în declaraţiile date poliţiştilor şi procurorilor Stanciu recunoscuse că l-a lovit cu dala pe jandarm.

Stanciu a declarat că anchetatorii i-ar fi dictat ce să scrie şi ar fi făcut presiuni asupra sa să declare ceea ce vor ei.

Mircea Ştefan, cameraman al Poliţiei Cluj, martor al acuzării, audiat şi el joi de judecători, a declarat că se afla la aproximativ zece metri în spatele lui Oşan, când l-a văzut pe primul atacator îndreptându-se spre cameramanul Jandarmeriei.

"Avea o dală de pavaj în mână şi cu ea l-a lovit în cap, în partea dreaptă. Sunt sigur că l-a lovit cu dala de ciment", a precizat Ştefan, care l-a indicat pe Paul Adrian Stanciu ca fiind cel care l-a atacat pe jandarm cu dala.

Mircea Ştefan i-a indicat pe Tolja Tivadar ca fiind al doilea atacator, apoi pe Florin Tudorel Câmpan, al treilea, iar pe Horaţiu Cătălina, al patrulea.

Martorul a afirmat că, timp de mai multe zile după incident, a primit ameninţări pe internet şi că bănuieşte că ameninţările au venit din partea suporterilor de la "U".

Tolja Tivadar şi Florin Tudorel Câmpan au recunoscut că l-au lovit pe cameramanul Jandarmeriei Cluj, însă au afirmat că nu a fost nimic premeditat şi că n-au ştiut niciun moment că victima lor era reprezentantul acestei instituţii.

Al patrulea inculpat, Horaţiu Ioan Cătălina, care este judecat în stare de libertate, a recunoscut şi el că l-a lovit pe jandarm, după ce judecătorii i-au arătat imagini video de la incident.

La finalul şedinţei, judecătorul a schimbat încadrările pentru Paul Adrian Stanciu, Tivadar Tolja, Tudorel Florin Câmpan, din vătămare corporală gravă în tentativă de omor, şi a păstrat-o pentru Horaţiu Ioan Cătălina.

Pentru "vătămare corporală gravă", pedeapsa este de închisoare de la doi la şapte ani, iar pentru "tentativă de omor deosebit de grav", între 15 şi 25 de ani.

Avocatul cameramanului Jandarmeriei Cluj a comunicat instanţei că clientul său s-a constituit parte civilă în proces, solicitând daune morale şi materiale în valoare totală de 60.000 de lei.

Cei patru suporteri acuzaţi de agresarea jandarmului clujean înainte de meciul U-CFR Cluj au fost trimişi în judecată, în 21 mai, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, potrivit unor surse judiciare, citate de corespondentul MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici