Ţuluş a cerut Camerei documentele Comisiei de anchetă privind activitatea MEC

Procurorul DNA Doru Ţuluş a solicitat Camerei Deputaţilor documentele Comisiei de anchetă privind activitatea MEC, ceea ce a provocat nemulţumirea membrilor Biroului Permanent, întrucât conducerea Camerei informase Ministerul Public că doar Parchetul ICCJ şi MJ se pot adresa Parlamentului.

2 afișări
Imaginea articolului Ţuluş a cerut Camerei documentele Comisiei de anchetă privind activitatea MEC

Ţuluş a cerut Camerei documentele Comisiei de anchetă privind activitatea MEC

Secretarul Camerei Deputaţilor Ioan Munteanu a făcut, miercuri, această precizare, după şedinţa Biroului Permanent, arătând că Ministerul Public nu a respectat sesizarea făcută în acest sens, în urmă cu mult timp, de arlament.

„Nu dorim o competiţie cu DNA, dar se vede că solicitarea lui Doru Ţuluş se adresează Parlamentului, nu spune cărui serviciu. (...) Putea să fie
adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor sau Biroului Permanent, dacă era vorba de respect”, a spus Munteanu.

El a arătat că Ţuluş face această solicitare de acces la raportul comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea MEC, datată 4 octombrie şi înregistraă la Cameră în 9 octombrie, după ce în 6 iunie preşedintele Camerei Deputaţilor i-a informat pe procurorul Laura Codruţa Kovesi şi pe ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu despre faptul că activitatea comisiei de anchetă a încetat, având în vedere că acest subiect este cercetat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată în dosarul 151/D/P/2005. Conducerea Camerei le-a transmis acestora că documentele comisiei sunt la dispoziţia organelor de anchetă.

Munteanu a mai spus că Doru Ţuluş solicită documentele comisiei parlamentare de anchetă a activităţii MEC pentru soluţionarea unui alt dosar penal şi anume cel cu nr. 194/P/2006.

„El ( Doru Ţuluş – n.r.) face referire la cu totul alt dosar decât cel pe care îl ştim. Sunt două lucruri diferite. Nu ştim la ce se referă acest nou dosar”, a adăugat Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, această solicitare a lui Doru Ţuluş face parte din "războiul dintre politică şi justiţie, dintre justiţie şi politică”.

Biroul Permanent a decis ca Secretariatul general al Camerei să trimită o scrisoare Ministerului Public în care să-i solicite acestuia să ţină cont de lege şi să poarte corespondenţa cu Parlamentul la cel mai înalt nivel, a mai precizat Ioan Munteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici