Ucraina a depus la Haga ultimul document scris, în procesul intentat de România

Ucraina a depus, joi, la Grefa Curţii Internaţionale de Justiţie, Duplica, ultimul document din faza scrisă a procesului intentat de România, pentru delimitarea maritimă în Marea Neagră, a anunţat MAE, vineri, într-un comunicat.

6 afișări

Duplica părţii ucrainene a fost transmis părţii române în cursul zilei de 6 iulie.

Prin depunerea Duplicii la Grefa instanţei de la Haga se încheie faza scrisă a procedurilor, etapă care a debutat cu depunerea unui Memoriu de către România, care conţinea o prezentare a faptelor relevante şi a temeiurilor juridice ale cauzei.

Din acest moment, România şi Ucraina aşteaptă ca instanţa internaţională să stabilească faza orală a procesului, care va consta din pledoariile celor două părţi, în final urmând să fie pronunţată decizia CIJ, care are caracter definitiv, obligatoriu şi executoriu, a explicat MAE.

La 16 septembrie 2004, România a sesizat instanţa de la Haga cu o cerere de iniţiere a procedurilor în vederea soluţionării problematicii delimitării platoului continental şi a zonelor economice exclusive ale României şi Ucrainei în Marea Neagră, în condiţiile în care statul vecin încearcă să demonstreze că Insula Şerpilor, teritoriu ucrainean şi care nu face obiectul procesului, ar fi teritoriu locuibil, prin urmare ar trebui să beneficieze de un spaţiu maritim mai mare decât consideră România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici